A.Zuokas per rinkimus gavo 26 miesto tarybos narių balsų, G.Paviržis - 24. Vienas balsavimo biuletenis pripažintas negaliojančiu.

Iš visos sotinės taryboje yra 51 narys. "Tai ne Zuoko ar jo koalicijos pergalė, tai pagarba rinkėjų valiai", - po balsavimo rezultatų paskelbimo sakė A.Zuokas. Išrinktojo mero netrikdo tai, kad laimėjo vos dviejų balsų persvara.

"Turint oficialią koaliciją, darbas įmanomas", - žurnalistams sakė jis. A.Zuokas sakė sieksiąs "nugludinti kampus", susidariusius tarp įvairių politinių jėgų atstovų miesto taryboje per pustrečio mėnesio bevaldystės ir kovų už mero postą laikotarpį.

A.Zuokas, paklaustas apie pralaimėjusio socialdemokratų kandidato G.Paviržio įtraukimo į miesto vadovybę galimybes, atsakė, jog dėl to tarsis su koalicijos partneriais konservatoriais ir socialliberalais.

"Aš gal ir norėčiau, bet šiandien situacija kita. Yra oficiali dauguma, ir turiu jai įsipareigojimus, turiu su jais derinti kandidatūras", - sakė A.Zuokas.

Tuo tarpu G.Paviržį rėmusių partijų atstovai pareiškė dirbsią opozicijoje. "Mums nepriimtinas valdžios troškimas bet kokia kaina ir p.A.Zuoko metodai, siekiant Vilniaus mero posto. Todėl nematome galimybių bendradarbiauti ir pareiškiame, kad mes: Liberalų-demokratų partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Lietuvos rusų sąjungos ir Lietuvos socialdemokratų atstovai Vilniaus miesto taryboje konstruktyviai dirbsime opozicijoje, gindami Vilniaus miesto ir mūsų rinkėjų interesus", - rašoma po balsavimo paskelbtame minėtų partijų atstovų pareiškime.

A.Zuoko ir G.Paviržio šalininkų jėgos pastaruosius du mėnesius buvo apylygės. A.Zuoką rėmė daugiausia mandatų rinkimuose iškovoję liberalai ir modernieji krikščionys demokratai, kurie gegužę susijungė į vieną partiją, bei konservatoriai, o G.Paviržį - penkių partijų koalicija, į kurią įėjo socialdemokratų, socialliberalų, liberaldemokratų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Lietuvos rusų sąjungos atstovai.

Jėgų persvarą A.Zuoko naudai nulėmė jo pusėn perėję socialliberalai bei kai kurie Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų sąjungos atstovai.

Tokį dalies buvusių G.Paviržio rėmėjų žingsnį lėmė jų nusivylimas pustrečio mėnesio trunkančia bevaldyste sostinėje, kurios nepavyko įveikti per tris ligšiolinius nesėkmingus bandymus išrinkti merą. Varšuvoje viešintis Seimo pirmininkas, Naujosios sąjungos lyderis Artūras Paulauskas, džiaugėsi rinkimų rezultatais.

"Džiaugiuosi, kad pavyko išrinkti Vilniaus merą ir Lietuvos sostinė pagaliau turi vadovą. Džiaugiuosi, kad mūsų partija prisidėjo prie sėkmingo Vilniaus krizės sprendimo", - sakė A.Paulauskas.

Prezidentas Rolandas Paksas, komentuodamas rinkimų rezultatus, priminė savo nuomonę, kad merus reikia rinkti tiesiogiai. Pasak prezidento, kaip pranešė jo atstovas spaudai, tai įrodo užsitęsusi bevaldystė ir politinės batalijos Vilniaus mieste.

Trečiadienį miesto tarybos posėdyje sutarta, jog po savaitės bus nuspręsta dėl vicemerų ir administracijos direktoriaus pavaduotojų skaičiaus, ir bus renkami šie pareigūnai.

A.Zuokas siūlo įsteigti tris vicemerų pareigybes vietoje iki šiol buvusių dviejų. Naujasis meras neįvardijo vicemerų kandidatūrų ir apie tai žadėjo tartis su koalicijos nariais.

Balandžio pradžioje vykusiuose mero rinkimuose buvęs Vilniaus meras A.Zuokas pralaimėjo G.Paviržiui, tačiau vėliau teismas rinkimų rezultatus paskelbė negaliojančiais, nes juose dalyvavo ir trys į tarybą išrinkti Seimo nariai.

Vėliau liberalų suburta koalicija bandė išrinkti merą, tačiau nesusidarė reikiamas kvorumas ir rinkimai neįvyko. Per trečiąjį bandymą prieš dvi savaites balsai už A.Zuoką bei G.Paviržį pasiskirstė po lygiai.