Šį sprendimą Žurnalistų etikos inspektorius priėmė išnagrinėjęs Jurbarko rajono savivaldybės tarybos narės bei žurnalistės Daivos Bartkienės situaciją. Inspektoriaus nuomone, reporterės pareigos rajono laikraštyje „Šviesa“ nėra suderinamos su politika.

D. Radzevičius teigia, kad kai kurie LŽS nariai atkreipė dėmesį ir į Z. Kelmickaitės atvejį – praeitame sezone moteris vedė televizijos laidą „Gyvenimo ratu“, o būsimame – ves radijo laidas „Ryto suktinis su Zita Kelmickaite“, „Toks gyvenimas“ bei „Neišjunk televizoriaus“. Šalia žurnalistinio darbo, Z. Kelmickaitė dirba Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, yra Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narė, bet politinei partijai nepriklauso.

„Aš klausiausi Zitos laidų, pretenzijų neturėjau, bet kolegos man tiesiai šviesiai parašė, nors ji nėra partijos narė, bet buvo partijos sąrašuose, kritikavo-nekritikavo VEKS‘o projektą (Vilnius – Europos kultūros sostinė), spekuliacijų geriausia išvengti“, - svarstė D. Radzevičius.

Pati Z. Kelmickaitė sako, kad sostinės savivaldybės taryboje ji dirba beveik visuomeniniais pagrindais, o jos profesija – žurnalistika, kurios tikrai neketina atsisakyti. „Situacija yra nei juokinga, nei pokštinga, todėl kad miesto taryba nėra Seimas, mūsų pareigos yra, mes esame visuomenės atstovai“, - DELFI sakė laidų vedėja.

Pasak pašnekovės, darbas savivaldybės taryboje, kai žmogus neužima jokių konkrečių pareigų (mero, vicemero) yra papildomas, nes už jį moka tik tiek, kiek posėdžiaujama – per mėnesį, Z. Kelmickaitės tvirtinimu, išeina apie 700-800 Lt. Tad visi sostinės tarybos nariai dirba kitus darbus pagal savo profesiją.

„Algis Ramanauskas-Greitai, kuris, sakysim, daro humoristinius siužetus, tai ką, jis irgi turi trauktis?“, - piktinosi Z. Kelmickaitė ir pridūrė galinti atsisakyti vietos miesto taryboje, jeigu reglamentavimas bus aiškus ir taikomas visiems.

„Aš tada tiems, žmonėms, kurie mane rinko, turiu pasakyti, kad rinkite visus bedarbius – tada nekils jokių problemų“, - sakė laidų vedėja.