MEND atstovas Jomo Gbomo elektroniniame laiške pateiktame pareiškime pranešė Nigerijos žiniasklaidai, kad karinė grupuotė visiškai nėra susijusi su užpuolimu. Jis teigė: „Aš nieko nežinau apie užpuolimą. MEND jame nedalyvavo.“

„Lietuvos ryto“ žiniomis, jau aišku, kad piratai už pagrobtus lietuvius reikalauja išpirkos. Pasak laikraščio, antradienį bendrovė „Limarko“ per savo atstovą Nigerijoje susisiekė su piratais ir derėjosi dėl įkaitų išlaisvinimo bei išpirkos.

Dienraštis kaip numanomus pagrobėjus įvardina minėtą Judėjimą už Nigerio deltos išlaisvinimą. Tai viena didžiausių Nigerijos sukarintų grupuočių.

Kaip teigė „Limarko laivininkystės kompanijos“ generalinis direktorius Vytautas Lygnugaris, šaldytas žuvis gabenęs laivas buvo užpultas naktį iš pirmadienio į antradienį.

"Laivas stovėjo inkaravietėje ir laukė iškrovos ryte. Automatiniais ginklais ginkluoti žmonės priplaukė valtimi. Jie nesikėsino į jokį turtą laive, pagrobė penkis žmones, kurie tuo metu budėjo, ir išplaukė", - sakė V. Lygnugaris.

Pasak bendrovės direktoriaus, įgula nuo užpuolikų gali gintis nebent paleisdami stiprią vandens srovę, kad nuplautų užpuolikus nuo denio arba bandydami numesti jų kopėčias. "Bet kai užpuolikų yra daugiau, tai tokios priemonės, žinote..", - nutęsė V. Lygnugaris.

Kaip informavo Užsienio reikalų ministerija, situacijai spręsti yra įkurta krizės valdymo grupė, užmegzti kontaktai su partneriais, dėl tolimesnių veiksmų tariamasi su laivininkystės kompanija.