„Pirmas dalykas, ką galiu pasakyti, kad Vyriausybė darys viską, jog riaušių organizatoriai tikrai būtų nubausti visu įstatymų griežtumu. Straipsnis, noriu priminti, yra pakankamai griežtas, iki 6-erių metų, jeigu ne daugiau. O šitokie veiksmai nesustabdys koalicijos ir tų veiksmų, kuriuos, mes esam įsitikinę, privalom padaryti“, - po susitikimo, įvykusio Seimo pirmininko kabinete, sakė premjeras Andrius Kubilius.

„Vertinimas, išklausius pareigūnų informaciją vienareikšmis: tas profsąjungų organizuotas mitingas, kuriam buvo gautas leidimas prie Seimo, neturi nieko bendro su tais įvykiais, kuriais remiantis toliau prasidėjo provokacijos, beje, suplanuotos“, - premjerui antrino Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas.

Pasak jo, net ir nugriovus Seimo pastatą situacija vis tiek nepasikeis

Tiek Vyriausybės, tiek Seimo vadovai tikina, jog yra pasiruošę pačiam intensyviausiam dialogui su profesinių sąjungų atstovais, tačiau ne su riaušininkais. Politikai taip pat svarsto galimybę per nacionalinį transliuotoją kreiptis į gyventojus, jeigu tai bus reikalinga. Šiam tikslui į politikų ir teisėsaugininkų pasiarimą buvo kviestas ir Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) vadovas Audrius Siaurusevičius.

„Jeigu matysim reikalą, pasinaudosim (teise kreiptis į gyventojus – DELFI)“, - sakė A. Kubilius.

Seimo neaptvėrė, nes profsąjungos garantavo taiką

Policijos generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno teigimu, praėjus neramumams buvo sulaikyta apie 80 asmenų, dėl riaušių organizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tačiau duomenų, kad tarp sulaikytųjų būtų ne Lietuvos piliečių, kol kas nesama.

Klausiamas, kodėl mitingo metu protestuotojams buvo leidžiama prisiartinti taip arti Seimo, V. Telyčėnas sako, jog toks sprendimas priimtas organizatoriams – profsąjungoms – garantavus taikų mitingo pobūdį.

„Aš manau, kad tas sprendimas buvo teisingas, todėl, kad nebuvo noro provokuoti mitingo dalyvių ir parktiškai mitingas buvo planuotas taikaus pobūdžio“, - žurnalistams sakė Policijos generalinis komisaras.

Policijos vadovo teigimu, mitinge iš pradžių dalyvavo apie 5 tūkst. žmonių, kiek vėliau, didžiajai mitinguotojų daliai patraukus prie Vyriausybės, riaušėse prie Seimo aktyviai arba pasyviai dalyvavo apie 1 tūkst. asmenų. Pasak V. Telyčėno, riaušių metu lengvai sužeista apie 10 pareigūnų, į gydymo įstaigas su įvairiais sužeidimais nuvežta apie 20 asmenų, tačiau kai kurie po apžiūros buvo paleisti namo.