Valstybės saugumo departamento karininko V. Pociūno artimieji prašė skirti kompleksinę ekspertizę, tačiau teismas apsiribojo skirdamas tik medicininę. Esą ankstesnėse lietuvių ir baltarusių ekspertų išvadose esminių prieštaravimų nebuvo.

Tačiau abejonių sukėlė tai, kad į Brestą stebėti baltarusių darbo buvo išsiųstas tik vienas teismo medicinos ekspertas. Lietuvoje tyrimą taip pat atliko tik vienas žmogus, nors paprastai sudaroma bent dviejų žmonių komisija.

Į naująją ekspertų grupę, be Mykolo Romerio universiteto Teismo medicinos instituto ekspertų, nutarta įtraukti du gydytojus: toksikologą Robertą Badarą ir kardiologą Alfredą Rudį. Teigiama, kad institute nėra šių sričių ekspertų.

Teismas atmetė pernai Breste žuvusio saugumo karininko našlės prašymą į grupę įtraukti ir nepriklausomą ekspertą Antaną Garmų.

„Gal iš tiesų Teismo medicinos institute yra specialistų, formaliai atitinkančių tą kvalifikaciją, bet garbaus profesoriaus kvalifikacija yra išskirtinė“, – mano V. Pociūno našlė Liudvika Pociūnienė.

Moters teigimu, įtarimai, kad jos vyras buvo nužudytas, vis labiau stiprėja. Tačiau konkretesnių tyrimo detalių ji sako negalinti atskleisti.

Generalinė prokuratūra ikiteisminį tyrimą dėl V. Pociūno žūties buvo nutraukusi, nes pripažino, esą jis per nelaimingą atsitikimą iškrito pro viešbučio langą. Tačiau teismas, patenkinęs žuvusiojo artimųjų prašymą, įpareigojo tyrimą atnaujinti.