V. Landsbergis sakė, kad leidimas parodai buvo išduotas, paroda prieš tai aprobuota, leista su tam tikromis išlygomis, kai kurios nuotraukos pridengtos. Prieš atidarymą parodą apžiūrėjo atsakingi EP pareigūnai. Atidaryme, į kurį suplūdo nemažai žmonių, kalbėjo pats V. Landsbergis.

Tačiau, pasak jo, naktį ar vėlyvą vakarą prie parodos atbėgo išsigandęs valdininkas, „kuris parodą nuėmė ir nežinia kur nutempė“. „Visi stendai nuimti ir nežinia kur išnešti. Galima sakyti, kad juos pavogė. Arba konfiskavo, tačiau kas turi teisę tai daryti?“, - DELFI teigė V. Landsbergis.

Pasak jo, minėtas pareigūnas – vengrų europarlamenataras, priklausąs socialistų partijai. Vengrijai EP atstovauja Szabolcsas Fazakas.

„Matyt, tai yra komunistinės Vengrijos papročiai, perkelti į Europos parlamentą“, - kalbėjo V. Landsbergis, istorijoje įžvelgiantis ir Rusijos ranką. Jis priminė, kad su minėtu europarlamentaru S. Fazaku, dirbančiu kvestoriumi (kvestorius svarsto tam tikrus techninius administracinius klausimus - DELFI) ir kuruojančiu parodas prieš tai viskas suderinta. Tačiau, pasak V. Landsbergio, naktį europarlamentarui „kažkas apsivertė ir stiprus impulsas privertė atbėgus naktį nuėminėti parodą“.

Kaip praneša "Žinių radijas", vengras S. Fazakas teigia, kad, jo manymu, nuotraukos yra netinkamos vaizduoti EP. Jo nuomone, paroda neišspręstų Čečėnijos problemos, o tik atkreiptų visuomenės dėmesį ir dar labiau pablogintų situaciją.

V.Landsbergis su pačiu S. Fazaku apie vagystę nekalbėjo, tačiau dėl dingusios parodos kartu su lenku K. Szymanskiu kreipėsi į EP pirmininką Hansą Gertą Poeteringą.

Dauguma parodoje buvusių nuotraukų darytos lenkės žurnalistės, žmogaus teisių gynėjos, stebėjusios Čečėnijos karą. Ji yra aprašiusi, kaip į 6 metrų gylio duobes – vadinamąjį kalėjimą - suverčiami žmonės. Ten jie laikomi neribotą laiką, neleidžiama išlipti atlikti gamtinių reikalų. „Tai baisus tyčiojimasis iš civilių gyventojų“, - pabrėžė europarlamentaras. Iš čia įmanoma išlipti tik tada, kai kviečia tardymui - kankinti.