Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, incidentas beveik visą parą dirbančioje „Amatininkų užeigoje" kilo apie 5.30 val., kai neblaivus VAD pareigūnas susiginčijo su kavinės personalu. Įtariama, kad į maitinimo įstaigos virtuvę įsiveržęs majoras net septynis kartus iš ginklo „Sig Sauer" šovė į virėją.

Esą ginčas galėjo kilti dėl to, kad kavinė jau ruošėsi užsidaryti ir virėjas atsisakė vykdyti neblaivaus ir agresyviai nusiteikusio lankytojo užsakymą.

Įsisiautėjusį lankytoją bandė apraminti „Amatininkų užeigos" darbuotojai, tačiau nepavyko. Jie iškvietė policijos pareigūnus.

Į policiją pristatytam majorui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – daugiau kaip 3,60 promilių alkoholio. Iš jo paimtas vardinis ginklas, po apklausos pareigūnas išleistas į namus.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo Vilniaus miesto 3-iasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Ar ne darbo metu viešąją tvarką pažeidęs VAD pareigūnas sulauks vadovybės sankcijų dėl įstaigos vardo pažeminimo, turėtų paaiškėti artimiausiomis dienomis. VAD direktorius Raimundas Kairys pareiškė, kad kavinėje siautėjęs pareigūnas greičiausiai bus atleistas.

Vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys Lietuvos radijui teigė negalintis patvirtini, kad buvo šaudoma į konkretų žmogų. „Daugiau informacijos bus žinoma, kai atliksime tarnybinį patikrinimą. Dabar neturiu galutinių duomenų. Negaliu patvirtini, kad buvo septyni šūviai.

Įvykį reikia vertinti neigiamai, nes tai pirmas atvejis, kai iš vardinio ginklo yra atliekami tokie veiksmai“, – teigė ministras.

VAD pareigūnai saugo aukščiausius šalies vadovus bei užtikrina kitų valstybių politikų apsaugą oficialių vizitų metu Lietuvoje.