Jis pasakojo 2006 metų pabaigoje registravęs svetainę www.švyturys.lt ir paskelbęs kad šis interneto adresas yra parduodamas.

Tuomet pašnekovas tvirtino vietoj pasiūlymo pirkti vardą sulaukęs ŠUA atstovaujančios advokatų kontoros rašto, kuriame teigiama, kad šį domeną M. Kalčinskas turi perleisti ŠUA, nes kitaip teks sumokėti už patirtą žalą ir teisines išlaidas.

„Jie padavė mane į teismą, o adresą areštavo antstoliai, dabar laukiama, kada bus paskirtas bylos nagrinėjimo laikas", – sakė jis.

Vilnietis tvirtina nesuprantantis, kodėl užrūstino aludarius, nes už adreso registraciją visus reikiamus mokesčius sumokėjęs ir vardą registruoti jam buvo leista.

„Aš esu nurodęs, kad aš neketinu konkuruoti su ŠUA, jei aš atidarysiu savo svetainę, jokio alaus gaminti nesirengiu", – dėstė jis.

Tuo tarpu ŠUA viešųjų ryšių vadovas Dainius Smailys DELFI sakė, kad šį atvejį bendrovė vertina kaip bandymą neteisėtai pasipelnyti, naudojantis prekės ženklo vardu ir reputacija.

„Vaikinas specialiai užregistravo interneto svetainę švyturys.lt neketindamas vystyti jokios veiklos, o turėdamas vieną tikslą – jį parduoti mums patiems. Užregistravęs iškart mums pasiūlė ją pirkti. Mums nesutikus, paskelbė viešai, kad parduoda šį domeną, turbūt tikėdamasis, kad juo susidomės mūsų konkurentai“, – pasakojo D. Smailys.

Jo teigimu, tokius veiksmus galima vertinti kaip analogiją to, kad kas nors pasiūlytų įsigyti teisę į savo pavardę.

“Tikimės, jog teismas užkirs kelią tokioms „machinacijoms“ ir suformuos griežtesnę prekės ženklų apsaugos praktiką Lietuvoje“, – dėstė pašnekovas.

Registrų centro duomenimis, įmonių, kurių pavadinime yra žodis „švyturys“, yra 38, egzistuoja ir bendrovė, kurios pavadinimas yra “Švyturys”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją