Bankas aiškina, jog problemų kyla dėl vieno interneto prekybininko, ragina vartotojus labiau susirūpinti savo saugumu internete ir praneša jau kreipęsis į "Visa Europe" asociaciją, kuri šiuo metu tiria šių nurašymų aplinkybes.

Tačiau šią savaitę į „Verslo žinių” redakciją paskambinęs vartotojas skundėsi, jog iš jo "Virtuon" kortelės sąskaitos neseniai nežinia už ką buvo nuskaičiuota pinigų. Jis pasakoja praėjusią savaitę pervedęs į kortelės sąskaitą pinigų "Skype'' kreditams įsigyti, bet jų nepirkęs.

„Praktiškai visi klientų nusiskundimai, kurių sulaukė bankas, yra susiję tik su vienu konkrečiu internete veikiančiu prekybininku WP-RUNESCAPE-BY-JAGEX. Į banką kreipėsi apie penkiasdešimt žmonių, iš kurių Visa Virtuon kortelių šis prekybininkas nurašė nedideles lėšų sumas. Visų klientų pretenzijos yra išnagrinėtos individualiai ir nustačius klientų pretenzijų pagrįstumą, bankas grąžino nurašytas lėšas į kliento sąskaitą ir išieškojo jas iš prekybininko, atlikusio nepagrįstus veiksmus”, - sako Audronė Narkauskienė, SEB Vilniaus banko Mokamųjų kortelių departamento direktorė.

Anot SEB Vilniaus banko, bankas ir pats nuolatos atlieka kortelėmis atliekamų operacijų stebėjimą, todėl esant įtarimams dėl kurios nors operacijos, banko specialistai visuomet susisiekia su klientu, siekiant nustatyti, ar tokią operaciją inicijavo pats kortelės turėtojas.

Bankas prašo klientų, besinaudojančių tokiomis populiariomis programomis, kaip „Skype”, „PayPal”, ir naudojantiems savo mokamąsias korteles šių kompanijų paslaugoms apmokėti, papildomai įsitikinti, kad kompiuteriuose yra instaliuotos tinkamos antivirusinės programos, ar jos yra atnaujintos, patikrinti, ar kompiuteriuose nėra be kliento žinios įdiegtų "šnipinėjančių" programų, kurios gali surinkti slaptus kliento duomenis (slaptažodžius, kortelės numerį ir kt.), kuriuos klientas naudoja mokėdamas už paslaugas „Skype”, „PayPal” ir kitiems interneto paslaugų teikėjams.

SEB Vilniaus bankas yra išdavęs per 15.000 "Visa Virtuon" kortelių, skirtų atsiskaityti internete, rašo „Verslo žinios".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją