„Rytoj išskrendu į Maskvą derėtis su Michailu Fradkovu, - teigė S. Sidorskis. – Tikiuosi, jog per porą dienų išspręsime visas problemas dėl rusiškos naftos tiekimo į Europos vakarus bei naftos tiekimo į Baltarusijos naftos perdirbimo fabrikus“.

Baltarusija sako radusi kompromisą su Rusija dėl naftos tranzito. Skelbiama, kad trečiadienį telefonu kalbėjosi Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka. Pastarasis tikisi, kad nafta „Družbos“ naftotiekiu pradės tekėti ne vėliau kaip penktadienį. Maskva šio susitarimo kol kas nepatvirtino.

Baltarusija buvo sutrukdžiusi rusiškos naftos tranzitą į Europą bei pareikalavusi Rusijos mokėti sausio 1d. įvestą naftos tranzito mokestį – 45 dolerius (apie 120 litų) už toną.

Savo ruožtu Kaliningrado jūrų žvejybos uostas pasirengęs Baltarusijos ir Rusijos konflikto metu perkrauti naftą, praneša "RIA Novosti".

„Mūsų kompleksas pasiruošęs jau šiandien perkrauti po 12 tūkst. tonų naftos per parą. Be to, šiuo atveju kalbama apie naftą, neįskaitant naftos produktų“, – pranešė uosto spaudos tarnyba.

Uosto atstovas priminė, kad anksčiau čia buvo perkraunama nafta eksportui, kuri atkeliaudavo geležinkeliais. Vėliau įmonė pradėjo dirbti tik su naftos produktais. Pernai metais čia buvo perkrauta 1,9 mln. tonų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją