Lietuvos studentų sąjunga (LSS) siūlė pakoreguoti Transporto lengvatų įstatymą jame numatant galimybę taikyti susisiekimo lengvatas aukštųjų ir aukštesniųjų mokyklų dieninių skyrių studentams bei profesinių mokymo įstaigų moksleiviams visus metus.

Finansų ministerijos atstovai DELFI teigė, kad papildomoms nuolaidoms studentams nepritarta „siekiant išlaikyti tvarią valstybės finansų politiką“. Tačiau skiriasi deklaruojamos nuolaidai reikalingos sumos – LSS duomenimis, tam prireiktų apie 2, 8 mln. litų, o Finansų ministerijos skaičiavimais, papildoma našta valstybei išaugtų maždaug 4 -iais milijonais litų.

LSS prezidentui Jonui Okuniui Finansų ministerijos pozicija kelia nuostabą.

„Manome, kad dabar nustatyta nuolaidų sistema, kai liepos ir rugpjūčio mėnesiais akademinis jaunimas keliauti privalo mokėdamas visą kainą, riboja saviugdos ir savišvietos galimybes. Be to, abejotina, ar egzistuojanti tvarka suderinama su europinėmis mokymosi visą gyvenimą nuostatomis, Bolonijos procese minimais studentų mobilumo kriterijais“, – įsitikinęs studentų vadas.

DELFI primena, kad studentų iniciatyvą visus metus keliauti už pusę kainos buvo parėmusios Švietimo ir mokslo bei Susisiekimo ministerijos.

Nors įstatymas vežėjams nedraudžia nuolaidos taikyti vasaros atostogų metu, šia galimybe susisiekimo kompanijos nesinaudoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją