Gruodis, sausis ir vasaris – itin aktyvūs mėnesiai, kuriuos būtina skirti sodo paruošimui ateinančiam sezonui.

Jau gruodžio mėn. pradžioje rekomenduojama nurinkti sudžiūvusius lapus bei piktžoles ir suberti visa tai į specialią duobę. Turinį šioje duobėje derėtų uždengti polietileno plėvele ir užberti žeme – pavasarį turėsite puikų kompostą, rašo vsevogorod.ru.

Augalų šaknis patartina dengti su žemių ir šiaudų ar pjuvenų sluoksniu. Vynuogių krūmų šaknis taip pat būtina apšiltinti.

Taigi sausio mėn. atsakingas sodininkas būtinai turėtų atvykti į sodo sklypą ir uždengti jaunų medžių kamienus, ypatingai jei žiemą sniego mažoka. Zuikiai ieško lengvo grobio ir pavėlavus pavasarį gali tekti rauti obelaites, kurių žievė bus nugraužta.

Vasario mėn. laikas rinkti sėklas, tikrinti šakniagumbius ir rūsyje žiemojančius gėlių svogūnėlius, kaupti informaciją, kur galima įsigyti kokybiškų sodinukų. Iš anksto turėtų būti formuojamos lysvės darže. Pavasaris trumpas ir visada ateina netikėtai, todėl šiuos parengiamuosius darbus būtina atlikti iš anksto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)