Beje, patys prekiautojai sako, kad daigelių kainos po truputį krinta, tad jei dar nespėjote įsigyti daigų, artimiausiomis turgaus dienomis keliaukite į turgavietę.

Sudaiginta Kėdainiuose!

Šeštadienį įvairių daržovių daigais turgavietėje prekiavę prekybininkai net netilpo pačiame turguje. Kai kuriems teko prekiauti turgaus prieigose, tačiau ir čia prekyba virte virė.

„Gyvename Daumantų kaime. Auginame pomidorų, paprikų, agurkų daigus. Kol kas prekiauju tik agurkų daigais, pomidorai ir paprikos dar per maži.

Už paprastojo trumpavaisio agurko „Mirabelle“ daigą prašau 60 centų. Turguje būnu šeštadieniais, tačiau jei žmogus tik nori, gali atvykti pas mane į kaimą. Parduodu tiesiai iš daigyno“, – siūlė ne vienus metus agurkus auginanti kraštietė Inga Kuzminienė.

Pomidorų, agurkų ar paprikų daigelių kainos turguje šeštadienio rytą svyravo: pigiausius daigelius prekybininkai siūlė po 50 centų už vienetą, na, o brangiausi kainavo po eurą už vienetą.

Kainos krinta

Turgavietė bei jos prieigos ankstyvą rytą nusidažė žalia spalva, mat dauguma prekybininkų prekiavo pomidorų, agurkų ar paprikų daigais. Šias daržoves jau drąsiai galime sodinti ir auginti plėvele dengtame šiltnamyje.

Visų anksčiau minėtų daržovių daigelių kainos turguje šeštadienio rytą svyravo: pigiausius daigelius prekybininkai siūlė po 50 centų už vienetą, na, o brangiausi kainavo po eurą už vienetą.

Yra ir kitų

Janušavos aikštėje prekybininkai prekiavo ir kitų daržovių daigais.

Štai už ankstyvųjų kopūstų 5 vienetus buvo prašoma 1 euro. Už eurą buvo galima nusipirkti keturis–penkis braškių daigelius. Žemuogių daigelį buvo galima nusipirkti už 50 centų.

Turguje buvo galima rasti netgi arbūzų daigų. Už vieną daigą buvo prašoma 70 centų.

„Ketverius metus auginame arbūzus atvirame dirvožemyje, o ne šiltnamyje. Tai puikiai deranti veislė. Sėklos – iš 2020 metų derliaus. Veislę laikome dėl saldžios ir sultingos tekstūros.

Sėklos yra grynaveislės, nesusikryžminusios, nes kiekvienais metais laukuose buvo auginama tik viena ir ta pati veislė.

Mūsų auginamų arbūzų žievė tamsesnė, užauga saldesni ir „mėsingesni“ už parduotuvėse parduodamus“, – paaiškino prekybininkas Lukas Ardavičius.