'Dwarf' reiškia nykštukas. 2005 metais trys selekcininkai –mėgėjai nutarė sukurti naujas stambiavaises žemaūges pomidorų veisles. Taip gimė 'Dwarf; projektas. Vėliau prie jų prisijungė daug selekcininkų mėgėjų ir tas veislių sąrašas yra nuolat pildomas. Šios veislės yra skirtos auginti mažose erdvėse (kaip pvz.: balkonuose, terasose) 10 – 20 litrų vazonuose. Kuo šiltesnėj aplinkoj auginama, tuo vazonas turi būti didesnis, kad greitai neišdžiūtų žemė.

Pagrindiniai kriterijai, kuriais vadovaujasi kuriant 'Dwarf' veisles, yra šie:

– augalų aukštis 0,4 – 1,6 m. Tik reikia nepamiršti, kad šiltnamy auginami jie gali būti žymiai aukštesni, nes ten sąlygos yra specifinės. Kai kurios indeterminantinės veislės, šiaip būdamos maždaug 1,6 metro, šiltnamyje gali užaugti net iki 2 metrų ir daugiau,

– tvirtas stiebas, tankūs, tamsiai žali garbanoti lapai. Jie gali būti tiek bulvialapiai, tiek paprasti – priklauso nuo veislės,

-kompaktiškas krūmas,

– vaisiai įvairių formų ir dydžio,

– plataus skonio spektro,

– spalvų paletė pati įvairiausia.

V. Juškevičienė pataria ir kaip tinkamai prieš sėją paruošti sėklas. Pasak augintojos, šių metų atradimas, kuris be galo nudžiugino, tai sėklų mirkinimas vandens ir brilijantinės žalumos mišinyje. Tai labai gera dezinfekavimo priemonė, kuri, pasirodo, ir skatina dygimą. Taip šiemet man sudygo paprikos 'Biquinho', kurios pernai nedygo nei vienas daigelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją