Iš esmės tokie orai nėra išskirtiniai: pastaruoju metu fiksuojama temperatūra yra būdinga rugsėjo mėnesiui. Visgi, jeigu naktimis laikosi vos 3–5 laipsnių šiluma, kai kuriems augalams, visų pirma, pomidorams ir moliūgams, tokia temperatūra bus per žema.

Jeigu pomidorai ir agurkai auginami šiltnamyje, vakare uždarykite jo duris ir langus, o ryte – vėl atidarykite, net ir debesuotomis dienomis, nes būtina išvėdinti susikaupusį kondensatą.

Jei prognozuojama žema, 3–5 laipsnių temperatūra, reiktų nuskinti lauke augančias cukinijas, svogūnus ir pupeles, o vėliau, temperatūrai dar labiau nukritus, bet dar neprasidėjus šalnoms, nuimkite ir burokėlius. Po jų eilė bus žiediniams kopūstams, kopūstams ir ridikėliams, kurių derlių reikia nuimti iki šalnų. Morkos dar gali trumpam ištverti neigiamą temperatūrą naktimis. Kopūstai taip pat gali laikinai pakęsti minusinę temperatūrą, bet kartais jie lengvai nušąla vos per vieną naktį. Tokiu atveju reiktų leisti kopūstams „pailsėti“ pirmą dienos pusę, o popiet jų galvas nupjauti ir padėti laikymui. Nušalusių kopūstų galvų nepjaukite laikymui!

Verta pažymėti, kad šakniastiebiai geriau išsilaiko, kai būna nurinkti esant žemai temperatūrai: tokiu atveju, apie 5 laipsnių šiluma jiems yra ideali. Netgi būtina leisti žemei atvėsti iki tokios temperatūros. Daržovės, nuimtos kepinant 30 laipsnių temperatūrai, blogai išsilaiko per žiemą.

Lauke augančius Briuselio kopūstus, kopūstus ir porus galima palikti žiemoti ir derlių pamažu nuimti žiemai bėgant, jeigu tik nespaudžia didelis šaltis, o sniego sluoksnis – negilus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją