Feisbuke parinkome tautos patarimų, apie tai, ką daryti su šiais vabzdžiais ir kaip su jais kovoti.

„Ir kuo tik nenuodija? O man neaišku ką tos daržo sanitarės kenksmingo daro augalams? Aš tai džiaugiuosi kai jų atsiranda. Jos man padeda kovoti su visokiais gyviais (šliužais, sraigėmis) kurie ėda augalus. Skruzdės yra mėsėdės, augalų nešlamščia. Didesnė bėda kai jos apsigyvena namuose,“ – rašo viena moteris.

Tačiau gamtos mylėtoja iš karto gavo griežtą atsakymą:

„Pas mane yra mažos rudos skruzdės. Jokie nuodai neima. Jos pažeidžia šaknis, pomidoras pražūsta per kelias dienas. Jos gyvena po žeme. Paviršiuje jų net nesimato. Kai pamatai, kad kotas pradeda raukšlėtis, džiūti pakapstai, o ten gražuolių šimtai ir išgelbėti tokį pomidorą nėra šansų. Pernai 10 nužudė.“

Toliau feisbuko lankytojai dalinosi savo patirtimi, kaip kovoti su skruzdėmis:

„Pernai išnaikinau cukraus pudrą sumaišiusi su soda ir pabarsčiusi ant jų namų.

Mulčiuoju nupjautą žolę. Gal jų nesumažėja bet toje žolėje ir knisasi. Dedu storą sluoksnį mažiau augalam pakenkia kai žolė smulki.

Ten kur jų daugiausia matosi reikia vazonėlį ar kibirą užvožt, tada jos ten kiaušinius susitempia. Po kokios savaitės atvožt, iškast, išnešt. Pabandžiau kažkur patarimą perskaičius, pabandžiau, lyg nebėra toj vietoj.

Pabarstau kavos tirščių.

Sodą su manais sumaišau ir pabarstau. Kiti daržininkai elgiasi paprasčiau – beria cinamoną.

Mūsų šiltnamyje suveikdavo cinamonas.

Kai pageriat kavos, neišmeskite kavos tirščių o sumaišykite su cinamonu ir pabarstykite. Man padėjo.

Apelsino, citrinos źievès neišmeskite, per žiemą prisidžiovinkite, paskui sutrinkite ir pavasarį išbarstykite šiltnamyje, tiesiog įterpkite į žemę, Nereikės chemijos ir skruzdèlyčių nebus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją