Kaip sako pomidorų kolekcininkas Janis Andersons, viskas prasideda nuo sėklų. Kitaip sakant, daug kas priklauso nuo to, ar sėklas surinkote patys, ar įsigijote jų parduotuvėje arba iš kolekcininko.

„Žinoti, iš kur gautos sėklos, visada svarbu. Jeigu šaltinis neaiškus, mes niekaip nežinosime, kokiomis sąlygomis sėklos buvo laikomos, kiek iš tiesų joms metų ir t. t. Man yra tekę įsigyti sėklų (tiktai ne pomidorų, o kitų kultūrų), kurios užminė tikrą mįslę – vienos sudygo puikiai, kitos – prastai, bet buvo ir tokių, kurios visai nesudygo. Pomidorų sėklas laikyti galima ne ilgiau kaip penkerius metus, nebent jos būtų išdžiovintos ant radiatoriaus ar panašiai. Geriausia laikyti jas šaldytuve – tada problemų kilti neturėtų“, – aiškina J. Andersons.