Per reidą pareigūnai naudodami termovizorius, skirtus stebėti pažeidėjus tamsiuoju paros metu, užfiksavo, kaip du asmenys, sumedžiotą šerną nuvežė traktoriumi į privačios teritorijos kiemą. Medžiotojai laukinį gyvūną pradėjo doroti pakabinę ant traktoriaus priekinio krautuvo.

Aplinkosaugininkams patikrinus asmenų medžioklės dokumentus nustatyta, kad medžioklės lape įrašų apie sumedžiotą šerną nėra. Kadangi prieš pradėdami doroti, medžiotojai šerno neįrašė į medžioklės lapą, gyvūnas laikomas sumedžiotu neteisėtai.

Už neteisėtą medžioklę kiekvienam asmeniui gresia bauda nuo 800 iki 1800 eurų ir teisės medžioti atėmimas nuo 3 iki 5 metų. Žala gyvūnijos ištekliams siekia 2345,80 eurų. Iš pažeidėjų paimti nusižengimo padarymo įrankiai: medžioklėje naudoti šautuvas ir traktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją