Žurnalistai išsiaiškino, kad aplinkosaugininkas ne tik galimai pažeidė medžioklės taisykles, bet ir medžioklę surengė savo ligos metu.

Apie tai gruodžio mėnesį DELFI patvirtino tiesioginis D. Račkausko viršininkas, Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcijos vedėjas Evaldas Brusokas.

„Darbuotojas tą dieną tikrai sirgo. Tai pažymėta ir mano tarnybiniame pranešime, kurį teikiau tyrimą dėl D. Račkausko pradėjusiai darbo grupei“, – DELFI teigė E. Brusokas.

Aplinkos ministerija DELFI informavo, kad aplinkosaugininkų tyrimas kolegos atžvilgiu jau baigtas.

„Informuojame, kad po atlikto tyrimo, vasario 3 dieną Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnui D. R. buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas už tai, kad draudžiamu būdu (šviečiant dirbtiniu šviesos šaltiniu (prožektoriumi)) sumedžiojo vilką. Atsakomybė už šį pažeidimą numatyta Administracinių nusižengimų kodekso 290 str. 5 d., sprendimą byloje priims teismas”, - nurodoma tyrimo išvadoje.

Be to, Aplinkos ministerija patvirtino, kad aplinkosaugininkas medžiojo formaliai sirgdamas – turėjo "biuletenį" – laikino nedarbingumo pažymėjimą.

„Taip pat informuojame, kad vasario 4 d. AAD sudaryta komisija, išnagrinėjusi visą surinktą informaciją apie šį įvykį, konstatavo, kad pareigūnas medžioklę vykdė nedarbingumo metu, tuo pažeisdamas Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro ir Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymo „Dėl teisės aktų, susijusių su elektroniniais nedarbingumo pažymėjimais bei elektroniniais nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimais, patvirtinimo“ 51.6 punktą. Ši komisijos išvada bus pateikta Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Lazdijų teritorinio skyriui (nedarbingumo kontrolei)”, – rašoma DELFI atsiųstose tyrimo išvadose.

Tiesa, abu sprendimai dar gali būti skundžiami.

Šiuo metu AAD dėl galimų pareigūno tarnybinių nusižengimų pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas, kuris yra sustabdytas, kol teisme bus išnagrinėta administracinio nusižengimo byla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)