Vietnamietiškos veislės kiaulė (šie gyvūnai mažesni už auginamus mėsai giminaičius ir dažnai laikomi kaip naminiai augintiniai) vardu Molly į Britų Kolumbijoje esančią prieglaudą pateko 2017 m.

Prieglaudos darbuotojai kiaulyte rūpinosi ir surado jai naują šeimininką. Sausio mėn. viduryje Vankuverio gyventojas Austinas Mansonas Forgetas iš prieglaudos pasiėmė kiaulytę Molly ir pažadėjo ja rūpintis. Vyras pasirašė sutartį, kurioje nurodoma, kad jis iš prieglaudos pasiimto gyvūno neskers ir nenaudos maistui.

Deja, po kelių savaičių A. M. Forgetas socialiniame tinkle pasidalino nuotrauka, kurioje gamina patiekalą iš paskerstos kiaulytės Molly. Vyras patvirtino, kad nuotraukose yra būtent ši kiaulaitė, o kai komentarų skiltyje atsirado pasipiktinimo kupinų gyvūnų teisių gynėjų pasisakymų, jis su jais bendravo iš jų tyčiodamasis.

Prieglaudos, iš kurios buvo paimta kiaulytė Molly, atstovai patikino, kad ši žinia juos labai nuliūdino, tačiau jokių rimtesnių priemonių jie imtis negali.

„Jis žodžiu ir raštu patvirtino, kad gyvūną ketina laikyti namuose kaip augintinį, - teigė prieglaudos atstovė Lori Chortyk. – Deja, šis atvejis vienas iš tų retų variantų, kai žmogus, imantis gyvūną, tiesiog melavo.“

Kaip rašo „CBC News“, tyrimas parodė, kad kiaulė buvo paskersta humaniškai, todėl įstatymai, pagal kuriuos draudžiamas žiaurus elgesys su gyvūnais, nebuvo pažeisti. Prieglauda, iš kurios buvo paimta kiaulaitė, A. M. Forgetą ir jo merginą įtraukė į juodąjį sąrašą, o tai reiškia, kad jiedu nebegalės iš Britų Kolumbijos gyvūnų prieglaudų pasiimti augintinių.

Kai šį nutikimą aprašė žiniasklaida, A. M. Forgetas feisbuke paskelbė įrašą su atsiprašymu. Jis teigė paskerdęs Molly, nes ji nesutarė su jo merginos šuniu ir kėsinosi sudaužyti stiklines namų duris. Jo teigimu, dabar pikta jam linkintys asmenys grasina jam susidorojimu.

Vietnamo kiaulės pasižymi nedideliais gabaritais ir sumanumu.

Suaugusio gyvūno ūgis siekia 35-36 centimetrus. Be to, dėl draugiško šių gyvūnų būdo ir polinkio socializuotis jie tapo populiariais naminiais gyvūnais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)