Vištas rado sudraskytas

Pirmadienį į policiją kreipėsi 92-ejų metų Gudžiūnų seniūnijos Devynduonių kaimo Jurgio Lebedžio gatvės gyventoja Janina. Moteris nurodė, kad tą pačią dieną jos kieme kaimynų vilkšunis sudraskė penkias vištas ir gaidį.

„Pranešiau ne tik policijai, bet ir į seniūniją skambinau. Policija atvyko, nuėjo pas kaimynus aiškintis, nes jų šuo mano paukščius papjovė mano privačioje teritorijoje – kieme“, – dėstė sunerimusi senjorė.

Moteris pasakojo, kad savo kieme rado sudraskytus vištas. Visur buvo gausybė plunksnų, kraujo. Ji paskambino dukrai, kuri ja kasdien rūpinasi.

„Mano dukra kasdien atvažiuoja. Rūpinasi manim. Kartu ir nusipirkome pernai vištų, kad savų kiaušinių turėtume. Jie kur kas skanesni nei iš parduotuvės.

Kaimo gyventojai sunerimę dėl vilkšunio

Bet atėjo tokie laikai, kad net vištos po kiemą ramiai vaikščioti nebegali. Visą gyvenimą ramiai auginome, o dabar kaimynų šuo daro savo tvarką“, – piktinosi ir nerimavo ponia Janina.

Skundžiasi ir kiti kaimynai

Beje, tai, kad ne pirmą kartą kaime siautėja palaidas kaimynų šuo, patvirtino ir kiti kaimo gyventojai. Jie įtaria, kad kaimynai prastai maitina šunį, tad šis tiek blaškosi, kad pasileidžia nuo pavadžio ar grandinės.

„Jis alkanas. Jei būtų pamaitintas – tikrai nepultų tų vištų. Juk ne pirmas kartas.

Žinot, gaila man tų mano paukščių. Pirkau pernai iš savo kuklios pensijos, auginau, prižiūrėjau. O čia atėjo ir sudraskė. Baisu tiesiog. Kas čia per laikai atėjo, kad savame kieme negaliu palaidų vištų laikyti? Visą amžių buvo gerai, o dabar negalima ramiai gyventi.

Taip nutinka, kai pašalpas gaunančių asmenų teisės tampa didesnės nei paprasto kaimo žmogaus“, – apibendrino senjorė.

Po incidento lauke šuns nebebuvo

Beje, antradienį minėtų kaimynų kieme nebuvo matyti. Ne tik jų pačių, bet ir jų augintinio nebuvo.

Ko gero, žmonės jį pasiėmė į namus. O pačių šeimininkų pakalbinti nepavyko.

Tačiau iš milžiniškų pievų, augančių aplink namą, galima suprasti, kad tvarkos čia tikrai ne per daugiausiai.

Ką daryti, jei kaimynai paleidžia šunį ir jo neprižiūri?

Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatyme numatyta, kad kiekvienas gyvūnas privalo būti laikomas ir prižiūrimas pagal gyvūnų laikymą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus.

Savivaldybės gyvūnų augintinių laikymo taisyklėse numatyta, kad negalima išleisti šuns laukan be priežiūros.

Jei pažeidžiamos šios taisyklės, galite pranešti Viešosios tvarkos skyriui tel. (8-347) 44 213.

Tame pačiame įstatyme numatyta, kad gyvūno nemaitinimas, negirdymas yra priskiriamas žiauriam elgesiui su gyvūnais ir jų kankinimui. Tokiais atvejais gyventojai turėtų pranešti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos bendruoju skubių pranešimų tel. 8 800 40 403.