„Juokaudamas klientams sakau, kad galime pagaminti viską, ko tik užsakovas pageidaus“, – apie šiuolaikišką įrangą sako vienas „Ardo projektų“ įkūrėjų Arminas Stanevičius.

Pasak jo, sulaukiama įvairiausių užsakymų – detalių pageidauja žemės ūkio, transporto, baldų gamybos ar medicinos įstaigos, rašoma pranešime.

Penktus metus veikiantys „Ardo projektai“ yra gaminę ir tiems, kurie tyrinėja genomus, ir geležinkelininkams, ir dirbantiems žemės ūkyje. „Aš ir Vilniuje dirbau toje srityje, ką dabar darome, bet visada kirbėjo pasidaryti kažką pačiam. Jau mokydamasis pradėjau dirbti staklių operatoriumi, pakeitęs darbą tapau programuotoju – pamačiau, kaip viskas vyksta, todėl pagalvojau, kad galėčiau ir pats dirbti, uždirbti ir plėstis“, – prisiminė Arminas.

„Nė sekundės nesigailiu iš Vilniaus persikėlęs į Kaplius“, – apie nelengvą sprendimą atvirai kalba Arminas. Visgi verslo pradžios būta sudėtingos ir sunkios.

„Tuomet su kolega ir bendraminčiu Deivydu Karaliumi turėjome verslo idėją, tačiau trūko patalpų ir finansų. Pradėjome nuo garažiuko, pirmosios staklės gedo, dirbome neskaičiuodami valandų, naktimis. Įsikūrę erdvesnėse profesinio rengimo centro patalpose Kapliuose, turimas stakles statėme net buvusioje aktų salėje“, – verslo pradžios laikmetį prisimena Arminas Stanevičius.

Deividas kiek papildo Arminą: „apleistų pastatų buvo daug, tačiau vieni nesusitvarkę dokumentų, kiti neprotingai daug už patalpas prašo“. Ilgai ieškoję bičiuliai rado vietą buvusiame profesinio rengimo centre. „Čia mus sutiko geranoriškai – padėjo ir tėvukai, o ir nuoma simbolinė. Apsiėjome be paskolų: dirbi, gauni pinigus, viską čia išleidi ir vėl iš naujo“, – kalbėjo Arminas.

Užsispyrusiai į verslą kibusiems vyrams nusišypsojo ir Fortūna – gautas nemažas užsakymas, atsirado galimybė įsigyti tekinimo stakles. Neužilgo atkeliavo dar vienerios staklės, užsakymų daugėjo. Pasak Armino, lūžis įvyko po trijų metų įtemptos veiklos. Atsivėrė eksporto rinkos į kaimynines šalis, Austriją, Belgiją, Norvegiją. Naujos technologijos ir įrengimai pasiteisino su kaupu – programuojamos staklės užtikrina maksimalų tikslumą ir trumpiausią gamybos laiką.

Dabar „Ardo projektai“ gamybinėse patalpose dūzgia 7 šiuolaikiškos staklės, o įmonės įkūrėjai laukia subsidijos jau ir gamybai robotizuoti. Darbuotojų dėl šios priežasties atleisti neketinama, kruopščiai ir kokybiškai dirbantys specialistai bendrovei reikalingi. Įmonės specializacija – vienetinių ir mažų serijų nuo 1 iki 600 vienetų detalių apdirbimas.

„Mūsų veikla specifinė, reikalaujanti ir inžinerinių žinių, ir precizinio tikslumo. Užsakymų nestokojame, tad ir darbo visiems užtenka, net atostogas suplanuoti nelengva“, – kalba A. Stanevičius.

Įprastai „Ardo projektų“ cechas dirba dviem pamainom – nuo 6 iki 22 val. Jei būna skubių užsakymų, susirenka ir savaitgaliais. O štai pavieniams ūkininkams negamina. „Tokiu atveju jiems pigiau detalę nusipirkti parduotuvėje. Nes tam, kad pagamintume vieną komponentą, turime pasiruošti programą. Ne visi būna patenkinti išgirdę kainą. Kita vertus, pasitaiko dar galvojančių, kad įmanoma pagaminti už butelį“, – sako A. Stanevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją