Lietus džiugina ir žmones, kuriems grybai ir uogos – duona kasdieninė.

Jei ruošiatės į mišką, paklausykite ką apie grybus pasakoja profesionalai dzūkai Ramunė ir Vytautas, kurie prekiauja Valkininkuose (Varėnos raj). Jie porina apie tai, ką jau galima rasti miškuos, ar pasirodė baravykai. Čia, prie pat geležinkelio pervažos, legendinė vieta, kurioje dzūkai jau dešimtmečius pravažiuojantiems pardavinėja miško gėrybes ir šluotas bei vantas.

Jei eiti į mišką nesinorės, litras voveraičių ir litras mėlynių po 5 eurus.

Tačiau tai nėra visai Lietuvai nustatyta kaina. Kituose regionuose ji kitokia.

„Prabėgau per turgavietę ir grybautojai sakė, kad aplink Panevėžį daugiausia grybų Žaliojoj girioj. Voveraites randa ir pardavinėja jau senokai, jų yra ne viename miške. Kazlėkų, lepšių ir baravykų nedaug, tačiau prekiautojai spėja, kad kitą savaitę jų jau bus daug. Tačiau jei randate didesnį grybą, reikia atidžiai žiūrėti, kad nebūtų sukirmijęs. Daugiausia baravykų, kitų rūšių mažiau“, – penktadienį DELFI pasakojo Asta Pačekajūtė, Panevėžio centrinės turgavietės direktorė. Už kazlėkų ar baravykų „pundelį“ ten prašo 6–8 eurų.

Pagal svorį neparduoda – jei tinka kiekis pirk. Juos sverti ar sudėti į stiklainį sudėtinga. Kalbant apie uogas, dar parduoda mėlynes, avietes. Už stiklinę prašo 2 eurų, pusę litro 3 eurus.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)