Pasak VMVT, buvo nustatyta, kad kiaulės neturi kur sausai atsistoti, sausos vietos poilsiui, o dėl ilgalaikio nepilnaverčio šėrimo – išliesėjusios. Pašarui įpilti skirti loviai pilni mėšlo, ūkyje nerasta ir pašarų atsargų.

Kaip skelbiama tarnybos pranešime žiniasklaidai, rasti ir išliesėję galvijai – pašarų atsargų taip pat nerasta. Galvijai, kurie išvesti į lauką ganyti, buvo laikomi pririšti prie medžio virve, taip ribojant jų judėjimo, atsigulimo poilsiui galimybes.

Gyvūnų laikymas jų rūšies, amžiaus, fiziologijos ir elgsenos neatitinkančiomis teisės aktuose nustatytomis sąlygomis bei nepakankamas gyvūnų šėrimas – veiksmai, kurie laikomi žiauriu elgesiu su gyvūnais ir jų kankinimu, pažymima pranešime.

Atsižvelgiant į tai, kad ūkinių gyvūnų laikytoja pakartotinai patenka į VMVT akiratį dėl netinkamos ūkinių gyvūnų priežiūros, jai uždrausta 2 metus būti ūkinių gyvūnų laikytoja, praneša VMVT.

Be to, atsižvelgiant į tai, kad šalyje taikomos afrikinio kiaulių maro ligos stebėsenos ir kontrolės priemonės, o, pasak VMVT, šis ūkis neatitiko biologinio saugumo reikalavimų, kiaulės nugaišintos ūkyje ir perduotos šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo įmonei saugiam sunaikinimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją