Numatytais pakeitimais siekiama tausoti ir racionaliai naudoti vandens išteklius, užtikrinti, kad paviršinio vandens išgavimas ir naudojimas netrikdytų paviršinio vandens telkinio ir su juo susijusių vandens telkinių ar teritorijų hidrologinio režimo, neblogintų jo būklės, rašoma pranešime.

Aprašo nuostatos keičiamos atsižvelgus į 2022 m. birželio 30 d. priimtus Lietuvos Respublikos vandens įstatymo pakeitimus.

Siūlomi reikalavimai, kaip ūkininkai, įmonės, gyventojai, naudojantys paviršinius vandens telkinius vandeniui išgauti ar paimti, taip pat praleidžiantys paviršinį vandenį per hidrotechninius statinius ir naudojantys jį hidroenergijai išgauti hidroelektrinėse, turės apskaityti paimto vandens kiekius.

Naudojamo vandens kiekio apskaitą, priklausomai nuo to, kaip vanduo išgaunamas iš paviršinių vandens telkinių – stacionariomis ar mobiliomis priemonėmis arba kokią veiklą vykdant vanduo naudojamas, numatoma tvarkyti pagal vandens kiekio matavimo prietaisų duomenis. Vandens kiekį siūloma apskaičiuoti pagal vandens išgavimo priemonių techninius arba fizinius rodiklius, aprašo priede pateiktą formulę arba tvenkinio fizinius parametrus.

Siūlomi pakeitimai įsigalios nuo 2024 m. sausio 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)