Šiandien ši pagalba legali. Dar prieš keletą metų galiojo tokios ES paramos, su kuria pirkta dauguma technikos, taisyklės, kad kelią kaimynui, ne sau, ar kaimui nustumdęs ūkininkas rizikavo netekti šios paramos.

Taip rašoma Lietuvos grūdų augintojų asociacijos feisbuko paskyroje:

„Ūkininkai, matydami, kokia sudėtinga situacija kelių priežiūroje, nelieka nuošalyje. Įveikti šią staigaus sniego bangą padeda žemės ūkio technika. Dalis ūkininkų jau stumdo kelius, keliukus, kiemus ir aikšteles. Nuo 25 AG. traktoriuko, valančio seniūnijos keliukus, iki 300 AG. traktoriaus traukiančio nuo kelio nuvažiavusį vilkiką. Ūkininkai prisideda kas kaip gali, nelieka abejingi sunkiai pravažiuojamiems keliams, privažiavimams prie vienkiemių, kuriuose gyvenantiems žmonėms – senoliams, šeimoms su vaikais ir kitiems tai ne tik susisiekimo, tai – jų saugumo klausimas. Kelininkų mašinos į dalį kaimo kelių turbūt niekada neatvažiuotų dėl mažo jų naudojimo, bet ūkininkas pasirodo reikiamu metu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)