Dokumente įspėjama apie galimas bulvių derliaus problemas šiemet dėl prasto oro. Nepaisant aktyvios rinkimų kampanijos fazės, bulvių kainos didėja – spalio pabaigoje šios daržovės kaina šoktelėjo iki 23 rublių už kilogramą, t. y. 71,4 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Kodėl Rusija neapsirūpino reikiamu kiekiu bulvių?

Skelbiama, kad Žemės ūkio ministerijos specialistai tariasi su tiekėjais iš NVS. Į šį procesą įtraukti ir prekybos tinklai. Bulvės iš NVS pakeis importuojamą iš tolimojo užsienio produkciją, tada bus galima stabilizuoti kainas, teigia ministerijos atstovai.

Be to, žinyba kartu su regionais derina daržovių ir bulvių surinkimą iš vietos gyventojų daržų. Šią produkciją irgi planuoja tiekti į pirkimą, kad patenkintų gyventojų poreikius.

Pranešama, kad daržovių supirkimo iš vietos gyventojų projektą kuria Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymu. Tai suteiks galimybę sumažinti kainas vidaus rinkoje žiemą ir pavasarį. Pranešama, kad jau surinkta 6,6 mln. tonų bulvių, kas atitinka 2020 m. lygį ir patenkins šalies gyventojų poreikius.

Vaisių ir daržovių augintojų sąjungos vadovas Michailas Gluškovas teigė, kad šių metų bulvės prastesnės kokybės – mažesnės, turi daugiau drėgmės, todėl jos trumpiau galės išbūti, tad ir atsargos greičiau pasibaigs. Pasak jo, derliaus pakaks žiemai ir pavasariui, bet neaišku, kada teks pirkti daugiau bulvių kitose valstybėse už didesnę kainą. M. Gluškovas paminėjo ir dar vieną problemą – įstatymas draudžia gyventojams auginti produkciją pardavimui, ją galima auginti tik savo reikmėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)