Feisbuke pasirodęs skelbimas kviečia:
„Rudens derliaus dalijimosi stotelė ir vėl atidaryta!
Vasara baigėsi, daržuose jau pūpso rudens gėrybės, tad kviečiame dalintis. Jei turite cukinijų, obuolių, patisonų ar kitų gėrybių perteklių, atvežkite jį į šviežiai įrengtą maisto dalijimosi stotelę prie „Miesto laboratorijos“. Jūsų gėrybėmis dar ir kaip apsidžiaugs žmonės, kurie neturi galimybių užsiauginti daržovių mieste. Neleiskime derliaus gėrybėms pražūti, lai jos keliaują į jų stokojančius namus.“

Šios idėjos iniciatorius apie projektą pasakoja taip:

„Šiais metais mintis gimė spontaniškai, kai draugė atvežė į „Miesto laboratoriją“ pusę bagažinės cukinijų ir aguročių ir sakė, kad mes tai jau sugalvosim ką su jomis daryti. Daržo gėrybės dingo per pusdienį.

Iniciatyvą planuojame tęsti kol bus poreikis mainytis daržovėmis, svarbu, kad būtų kas atneša, nes paimančių tai tikrai atsiras.

Esame kelis metus organizavę ir moliūgų atidavimo/paėmimo stotelę. Žmonės atnešė po „Helowyno“ išpjaustytus ar išpaišytus moliūgus, kuriuos kiti mielai naudojo maistui, ir mes patys virėme moliūgų sriubą.“

Perteklinį derlių, kurį galės pasiimti tie, kuriems jo reikia, galima palikti Antakalnio g. 17-13 korpusas, bendruomenės centras Miesto laboratorija.

„Miesto laboratorija“ yra bendruomenės centras Sapiegų parke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)