patisonai

patisonai

Patisonas (lot. Cucurbita pepo var. patisson) – paprastojo moliūgo (Cucurbita pepo) atmaina. Kultivuojamas visame pasaulyje.

Mokslininkė papasakojo apie šviežių ir konservuotų daržovių naudą: kaip rinktis ir ko nepatartina šaldyti (2)

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja, kad suaugusiam žmogui kasdien reikėtų suvartoti apie 400 – 420 g šviežių vaisių ir daržovių,...

Panevėžiečius sutrikdė aktoriaus nuotrauka: užaugino tikrą keistenybę (4)

Žalia žolė, bet ne žolė, su uodega, bet ne pelė? Šią mįslę aktyviai bandė įminti internautai, kai Juozo Miltinio dramos teatro aktorius Laimutis...

Rugsėjo spąstai gėlėms ir daržovėms – pasalūnės šalnos ir kaip išvengti jų žalos

Jau kelinti metai rugsėjis pratęsia vasarą, tačiau kad ir koks šiltas bebūtų, naktimis žvarbu, o sinoptikai jau prakalbo ir apie pirmąsias šalnas....

Į Kauną iš visos Lietuvos plūsta dėl ypatingo potyrio: gurmanus vilioja paslaptinga vieta gamtos prieglobstyje (75)

Viena paslaptingiausių vietų Kauno marių gamtos prieglobstyje – Pažaislio vienuolynas , kuriame darniai apsijungia religinė ir pasaulietinė veikla...

Rugsėjo darbai darže ir sode: tai pražiopsojus – daug prarasite

Rugpjūtis atsisveikino ilgalaikiu lietumi, tarsi atsiteisdamas žemei už nualinusią šios vasaros sausrą, nusekusias upes ir šulinius. Toks kiekis...