Anksti ryte pradėję savo kelionę, ūkininkai iš įvairių Lietuvos miestų jau prieš vidurdienį pasiekė sostinę. Ištisos traktorių ir kitų transporto priemonių, pavyzdžiui, miškovežių, kolonos su policijos pagalba judėjo Vilniaus gatvėmis, kol galiausiai pasiekė patį miesto centrą – Gedimino prospektą.

Dieną ūkininkai Delfi komentavo, jog atvažiavo į Vilnių protestuoti dėl nesprendžiamų ilgamečių sektoriaus problemų. Nemenkame ūkininkų nusiskundimų sąraše – ir daugiamečių pievų, ir žaliojo dyzelino klausimai.

Nors tam, kad pasiektų patį Vilniaus centrą, ūkininkai sukorė šimtus kilometrų, vis tik sako tikintys, jog šis jų protestas duos vaisių ir pakvies valdžios atstovus į Lietuvos ūkius pažiūrėti kitomis akimis.

Rytoj ūkininkai susitiks su politikais, kur spręs jiems aktualius klausimus, o šiandien ūkininkų pasiteiravome, kaip jie pasiruošę gyventi Vilniuje, – kaip atrodys jų nakvynė, kokio maisto atsivežė ir kaip juos pasitiko sostinės gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)