Daugiausia tai maisto produktai ir šiek tiek originalių suvenyrų bei rūbų. Kalbant apie kainas, pardavėjai net neslepia, kad jos po truputį stiebiasi aukštyn. Kaip ir nuomos kainos. Vienas iš argumentų, kodėl sostinės centre brangiau nei miegamojo rajono turguje, ir yra, kad palapinės nuoma kelioms dienoms kainuoja keletą šimtų eurų ir tą sumą reikia uždirbti bei pasistengti, kad liktų ir pačiam.

Pavyzdžiui, voveraičių kilogramas kainuoja 10 eurų, kaip ir praeitą savaitgalį Varėnoje vykusioje Grybų šventėje. Palyginimui, Veisiejų turguje, 6 eurai. Šitaki grybai – 20 eurų kilogramas. Vaikiška molinė švilpynė – 5 Eur.

Čia galima rasti ir įdomesnių dalykų, kurių neaptiksi vietiniame turguje. Pavyzdžiui, liemenė iš barsuko kailio už 450 eurų arba senovinių formų kirvis, pilnai tinkamas naudoti ūkyje, už 30 eurų.

Ukrainietė Ania, parduodanti vyšivankas sako, kad lietuviai mėgsta šiuos rūbus. Vyšivanka marškinėliai – 25 eurai, skarelė – 10-30 eurų, o vainikėliai kainuoja po 5 eurus.

„Lazdynų derlius geras, iš 14 hektarų skinsime virš 11 tonų. Kilogramas 4,5 euro. Žmonės perka, nes mes jau dešimt metų juos parduodame. Mus jau žino. Kalbant apie prekybos vietos nuomą, ji brangsta kiekvienais metais“, – pasakoja marijampolietė Diana.

„Imkite lašinuką iš didelės kiaulės, dabar tokių nebeaugina, visiems reikia tik bekonų. Sūdome 28 dienas sūryme, du kartus per savaitę vartome. Kaip lašiniai paruošti galite patikrinti padėję ant keptuvės. Sūdyti sausai nečirškės“, – prie savo prekystalio kviečia Kristina ir sako, kad sviestiniai lašiniai – be raumens – tirpsta burnoje. Skilandis iš rankomis pjaustytos mėsos.

Kaip pasakoja, cechas įsikūręs Vilniaus rajone. Lašinukai kainuoja 9-10 eurų, skilandis – 25 eurai už kilogramą.

„Lietuviai mėgsta latvišką duoną. Kepame tik ruginę duoną su priedais. Mums Lietuva patinka. Kepaliukas – 5 eurai, kilogramais neskaičiuojame“, – dėlioja latvė Gerda.

Medžiotojas, „Hunter strike“ vadovas Karolis sako, kad jis pats daug metų medžioja. Važiuoja į laukinius aptvarus arba perka mėsą ir pasirinktose įmonėse užsako perdirbimo paslaugą. Tuo užsiima virš metų.

„Perka gaminius vaikams iš elnienos, dešras. Elnieną, kaip mėsą, pasirenku dėl to, kad tai žolėdis gyvūnas, o šernas valgo viską, kas pasitaiko gamtoje, turi įvairių ligų. 200 gr dešros kainuoja 2,5-6 eurus“, – dėlioja medžiotojas.

Lietuviškos duonos kilogramas be priedų – 3 eurai, su priedais – 4 eurai. Tačiau mugėje populiariausias aguonų pyragas už 8 eurus už kilogramą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)