Ieškovai – žemės ūkio kooperatyvas „Baltais ceiš“, o potencialus „Latvian Dairy“ bankroto administratorius – Raimondas Groza. Šį ieškinį teisme planuojama išnagrinėti vasario 22 d, rašo delfi.lv.

Remiantis firmas.lv pateikiama informacija, „Latvian Dairy“ mokestinių įsiskolinimų suma – 14 928 eurai. 2016 m. šios bendrovės apyvarta siekė 3,58 mln. eurų, o pelnas – 49,7 tūkst. eurų. Ši įmonė Jaunjelgavos krašte gamina halal (atitinkantį musulmonų religinius reikalavimus) sūrį „Akkawi“. „Latvian Dairy“ savininkai – Kipre registruota įmonė „Goforth Limited“ (priklauso 87,65 proc. kapitalo) ir trys Ukrainos piliečiai.

Įmonę prieš dvejus metus įsigijo Ukrainoje registruota „Terra Food“. Tada planuota per mėnesį perdirbti apie 300 t. pieno. Gamykloje dirbo 60 žmonių.

Lietuviai, kurie kaimyninėje valstybėje tapo vienais didžiausių pieno pirkėjų, sako, jog šios sąlyginai mažos bendrovės bankrotas sumaišties neįneš, o pieną jie mielai išveš į Lietuvą.

„Latvijoje esame vieni didžiausių pieno pirkėjų. Daugiau už mus žaliavos įsigyja tik didžiausia šios šalies pieno perdirbimo įmonė. Mums ši rinka ypatingai svarbi kaip žaliavos tiekėja. Nes taip susiklostė, kad stambiausios mūsų perdirbimo įmonės Šiaurinėje Lietuvoje ir ribojasi su šia šalimi. Pirkti žaliavą niekas netrukdo ir tą mes visi aktyviai darome“, – aiškina Rokiškio sūrio valdybos pirmininkas Dalius Trumpa.

Verslininkas pabrėžia, kad Lietuvos atėjimas į Latviją pastūmėjo šios šalies pieno ūkių vystymuisi. Iki mūsiškių atėjimo atsiskaitymų vėlavimas buvo įprastinė praktika. Pieno tyrimai praktiškai neatliekami.

„Tuo metu, kai mes ten pradėjome dirbti, jie buvo atsilikę tiek kokybe, tiek struktūra. Dabar jie mus netgi lenkia, nes Latvijos vyriausybė ypatingai rėmė šį sektorių. Dabar ten proporciškai daugiau didelių ūkių nei pas mus“, – pastebi D. Trumpa ir sako, kad jei dėl bankroto atsilaisvins kiek nors žaliavos, ji bus nupirkta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)