Tiesa, kol kas žmonės šių daržovių neperka masiškai. Už kilogramą reikia pakloti apie 6 eurus, todėl paprastai renkamasi po keletą agurkų, kad būtų galima paskanauti kaip desertą.

„Trumpavaisius agurkus jau pilnai skiname ir vežame į prekybos tinklus. Mūsų šiltnamiai modernų ir pritaikyti tokiomis sąlygomis auginti daržoves. Kažkada turėjome senus šiltnamius ir šiuo metu užauginti agurkus buvo neįmanoma“, – aiškina Paulius Andriejavas, UAB „Agrošiltnamiai“ direktorius.

Bendrovė valdo apie 10 ha šiltnamių, iš jų 3 ha modernizuoti. Pagrindinės kultūros agurkai ir pomidorai, kurie pasirodys vėliau. Šiemet planuojama plėtra ir kitais metais bus didesnis pomidorų pasirinkimas, galbūt imsis ilgavaisių agurkų. Pomidorais prekiauja kėdainiškių kolegos lietuviai, o jie patys juos tieks rinkai balandį.

Pirmieji agurkai

„Pirmieji agurkai dabar valgomi kaip desertas. Kaina pagal laikotarpį adekvati rinkai. Mes pradėjome pardavinėti netgi pigiau nei buvo prekiaujama įvežtiniais agurkais. Jei už kilogramą prašytume 10 eurų už kilogramą, tiesiog šokiruotume žmones ir prarastume pirkėjus. Prekybos centruose mūsų kaina buvo 5,99 euro už kilogramą ir per mėnesį ji nukris iki prieinamos visiems“, – dėsto P. Andriejavas.

Dalį derliaus augintojai parduoda ir internetu, tačiau mažiausias kiekis 5 kilogramai. Nuo pernai metų karantino pradžios taip įsigyjama vis daugiau. Tačiau iš 20–30 t, kiek užauginama per savaitę, internetu realizuojama 1 tona ir mažiausias kiekis 5 kilogramai.

Pirmųjų pomidorų kaina bus 2,5-3 eurai už kilogramą. Vidutinė sezono agurkų kaina 1,1 euro, pomidorų nesiekia 80 centų.

Kas kita prekyba daržovių sėklomis – kita bendrovės veikla. Nuo karantino pradžios internetiniai užsakymai augo keletą kartų ir dabar taip perkama 60 proc. sėklų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)