Teisės aktų projektai vadinamojo „žaliojo“ dyzelino ir suskystintųjų naftos dujų (SND) akcizams sumažinti jau registruoti bei bus siūlomi Seimo pavasario sesijoje, tikina jis.

„Jau vakar teisės aktų registre paskelbti projektai dėl žaliojo dyzelio akcizo sugražinimo tvarkos į tokią kokia buvo. Taip pat akcizo SND sumažinimui iki 41 euro“, – antradienį LRT radijui sakė K. Navickas.

„Konkretus rezultatas bus, kai Seimas pradės dirbti dėl įstatymo pakeitimo“, – teigė ministras.

Ūkininkų protesto akcija sausio 23–26 dienomis Vilniuje vyks nepaisant to, jog po sausio 8 d. susitikimo su premjere akciją organizuojančios Žemės ūkio tarybos (ŽŪT) atstovai džiaugėsi užmegztu konstruktyviu dialogu su valdžia dėl jų keliamų problemų.

Tuomet pirmąjį protestą (laužų deginimo akciją) surengę ūkininkai prašė taisyti daugiamečių pievų atkūrimo tvarką, keisti kuro akcizų politiką, riboti saugomų teritorijų plėtrą, spręsti vadinamąją pieno krizę, tikėtiną rusiškų grūdų eksportą per Lietuvą.

„Mūsų Vyriausybės politinės kultūros dalis yra pripažinti ir ištaisyti klaidas. (...) Klaidas taisome ir pateikiame sprendimus“, – kalbėjo K. Navickas, kuris šiuo metu vieši Briuselyje, kur susitinka su Europos Sąjungos žemės ūkio politiką kuruojančiais pareigūnais.

Antradienį K. Navickas susitinka ir su žemės ūkio eurokomisaru Januszu Wojciechowskiu.

„Kalbant apie daugiamečių pievų klausimą, jau vakar turėjome pasirengiamąjį susitikimą su Europos Komisijos žmonėmis. Šiandien 17 val. Lietuvos laiku susitinku su eurokomisaru“, – kalbėjo ministras.

„Visi esame tame pačiame kelyje ieškoti sprendimo. Mus riboja EK, teisės aktai, bet, manau, kad bendromis pastangomis kažkokį kelią surasime“, – dar teigė K. Navickas.

ŽŪT pirmininkas Ignas Hofmanas savo ruožtu sakė, kad į Vilnių suvažiuos daugiau nei 800 ūkininkų su žemės ūkio technika.

„Kiek susirinks labai sunku prognozuoti, nes naujausiomis žiniomis atsirado dar užsiregistravusiųjų“, - LRT radijui sakė I. Hofmanas.

Pasak jo, technika stovės Gedimino prospekte, paliekant erdvės automobiliams pravažiuoti, A. Goštauto gatvėje, šalia Seimo.

„Nėra tikslo užblokuoti gatves, sustabdyti eismą, bet tai Vilniaus miestui bus našta tam tikra. Ir nepatogumų gyventojams sukels“, – kalbėjo jis.

Protestuotojai antradienį susirinks į sostinę, o trečiadienį numatomas piketas prie Vyriausybės. Dėl to miesto centre bus ribojamas eismas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją