Savo metiniame pranešime šalies vadovas išsakė kritiką, kad šiemet ženkliai nukritus pieno supirkimo kainoms sektorius nebuvo paruoštas kilusiai krizei.

„Neatliktų darbų turime ir žemės ūkyje. Pastaroji pieno krizė parodė, kad vis dar trūksta ilgalaikių ir tvarių mechanizmų, kurie padėtų išvengti tokių rinkos sukrėtimų ar bent sušvelninti jų poveikį“, – antradienį Seime skaitydamas metinį pranešimą sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad Seimui jau pateiktos Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) parengto Ūkio subjektų, perkančių ir parduodančių žalią pieną, nesąžiningų veiksmų draudimo įstatymo pataisos. Jomis siekiama stiprinti žalio pieno pardavėjų derybines galias, aiškiau apibrėžti jo kainodarą ir skatinti kooperaciją. Gegužės pabaigoje jos buvo sėkmingai pateiktos Seimui.

Ministerija parengė naują įstatymo redakciją reaguodama į nuo šių metų ženkliai kritusias žaliavinio pieno supirkimo kainas, dėl kurių ūkininkai pradėjo protestus, dalis jų reikalavo 40 mln. eurų skubios paramos. ŽŪM išmokoms pieno gamintojams jau skyrė 8 mln. eurų, daugiau finansavimo tikimasi sulaukti iš Europos Komisijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją