Buvusio Lenkijos ekonomikos ministro Jaceko Piechotos teigimu, korupcija Ukrainoje nebe tokia baisi kaip anksčiau.

Kai Ukrainoje bus atšauktas žemės pardavimo moratoriumas, Lenkijos verslininkams derėtų rimtai susimąstyti apie investavimą ir verslo pradžią kaimyninėje šalyje.

Jo teigimu, Kijevas po truputį juda link Europos Sąjungos ir kuria vis palankesnes sąlygas ekonominei veiklai. Apie tai interviu leidiniui „Rzeczpospolita“ pareiškė buvęs Lenkijos ekonomikos ministras Jacekas Piechota. J. Piechotos manymu, žemės pardavimo moratoriumo atšaukimas Ukrainoje bus signalas ne tik agrariniam verslui, bet ir apskritai įvairioms bendrovėms.

„Mes patariame įmonėms iš žemės ūkio ir maisto produktų sektoriaus pagalvoti apie veiklą Ukrainos rinkoje. Akivaizdu, kad Ukrainoje idealios sąlygos: ji turi dideles juodžemio atsargas, sėjai palankų klimatą. Ukraina turi asociaciją su Europos Sąjunga, o formalių kliūčių Ukrainos agrarinei pramonei darosi vis mažiau. Ilgainiui ji taps vis labiau konkurencinga Europos rinkoje.

Mums reikia įsijungti į šią Ukrainos sėkmės istoriją investuojant, taip pat vykdant bendrus projektus su verslininkais nuo Dniepro krantų“, – pasakė J. Piechota.

Jis pridūrė, kad kalbama ne tik apie žemės ūkį. Iš esmės, jo nuomone, ukrainiečiams neužtenka darbo Europos Sąjungos rinkoje, europietiškos rinkodaros ir europietiškų standartų atitikimo patirties.
„Mes šios patirties įgijome. Dabar laikas ja pasidalinti taikant racionalius verslo principus“, – paaiškino J. Piechota.

Jis taip pat nurodė, kad reikia Ukrainoje sukurti antikorupcines institucijas. Buvusio ministro teigimu, sistema „Prozoro“ tapo „Kijevo vizitine kortele“. Vis dėlto, jo manymu, Ukrainoje vis dar egzistuoja korupcijos problema.

„Ji egzistuoja ir dar ilgai egzistuos, nes sunkiausia pakeisti žmonių mentalitetą. Tačiau svarbu tai, kad dabar yra į ką kreiptis su tokiais skundais. Čia situacija radikaliai pasikeitė!“, – pareiškė J. Piechota ir pridūrė, kad Ukrainoje pagaliau galima išvengti korupcijos atvejų, jei visi procesai bus tinkamai suprasti.

„Galų gale, taip yra visur. Pas mus taip pat toli gražu ne visi sąžiningi“, – pasakė J. Piechota.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)