Kadangi turto draudimas nuo vagystės buvo ką tik pasibaigęs, vyras patyrė 45 000 eurų turtinę žalą, o netekęs traktoriaus, ūkio darbams atlikti buvo priverstas įsigyti naują, rašoma pranešime.

Latvijoje dėl vagystės pradėjus ikiteisminį tyrimą, jis vėliau buvo perduotas Telšių apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams, kurie išaiškino galimai su vagystėmis iš kaimyninės šalies susijusius Telšių ir Mažeikių rajonų gyventojus.

Tiek dėl šio traktoriaus, tiek dėl kitos Latvijoje ir Lietuvoje pagrobtos žemės ūkio technikos vykdyti ikiteisminio tyrimo veiksmai, šių metų rugpjūčio 21-ąją pareigūnus atvedė į vieno Telšių rajone esančio ūkininko kiemą. Jame ir rastas iš ūkininko Egils Latvijoje vogtas traktorius, kurį, iškalus naują identifikacijos numerį (VIN), Telšių rajone gyvenantis ūkininkas iš įtariamųjų įsigijo už 20 000 eurų.

Į Telšius atvykęs Latvijos Respublikos pilietis atpažino savo traktorių ir sėdęs prie jo vairo, su šypsena išriedėjo namų link. Šios vagystės bylos eigai įtakos turėjo sklandi Latvijos piliečio lietuviška kalba. Dėl šios priežasties sutrumpėjo tyrimo laikas, su nukentėjusiuoju pareigūnai turėjo galimybę betarpiškai bendrauti.

Ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių tęsiami, įtariamieji suimti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)