Paukštynams vadovaujančio Dariaus Gudačiausko teigimu, pernai ištirta beveik 32 tūkst. paukštynuose atrinktų mėginių, tačiau salmonelės bakterijų nė karto nenustatyta.

„Vidutiniškai du kartus per mėnesį pas mus atliekami tarnybos patikrinimai. Jų metu tikrinama visa gamybos grandinė – nuo mėsinių viščiukų iki galutinio produkto gamybos. Tikrinama ne tik pati gamyba, bet ir technologiniai procesai, švara ir higiena, gamybos atsekamumas, dokumentacija ir daug kitų dalykų“, – pranešime sakė D. Gudačiauskas.

Kauno rajono mėsos perdirbimo įmonės „Alevista“, kurioje ne kartą nustatyta salmonelėmis užterštos paukštienos, vadovas Algirdas Prochorskis praėjusią savaitę BNS teigė, jog tarnyba įmonę tikrina „KG Group“ užsakymu – šios įmonės niekas, anot jo, netiria.

Pasak D. Gudačiausko, tarnybai atliekant privalomą salmonelės valdymo monitoringą, mėginiai imami iš visų gamybos grandžių, taip pat iš rinkos.

Per penkis šių metų mėnesius šalyje neleista realizuoti daugiau kaip 100 tonų vartoti netinkamos užkrėstos paukštienos – 26 proc. daugiau nei pernai. Maisto ir veterinarijos teigimu, didžioji dalis paukštienos atvežta iš Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)