Tai, kad siekiantys gauti paramą už deklaruotas pievas ir (ar) ganyklas, nepriklausomai nuo to, kokio nepalankumo vietovėje ūkininkauja, privalo turėti bent 0,25 SG/ha pievų ir (ar) ganyklų, buvo patvirtinta ir ankstesnėse taisyklėse.

Nustatant SG, skaičiuojamas vidurkis per kalendorinius metus (nuo praėjusių metų kovo 31 d. iki einamųjų metų balandžio 1 d.) pagal Ūkinių gyvūnų registre valdytojo ir (ar) partnerio vardu esančius duomenis, vertinant visų deklaruojamų pievų ir (ar) ganyklų, už kurias prašoma paramos, plotų ir atitinkamą laikotarpį laikytų žolėdžių ūkinių gyvūnų santykį.

Balandžio 11 d. taisyklių pakeitimu buvo patikslinta ūkinių gyvūnų laikymo vieta – ji turi būti registruota gamtinių / kitų specifinių kliūčių turinčioje vietovėje ar vietovėje, kuri neteko mažiau palankių ūkininkauti vietovių statuso, arba besiribojančioje su šiomis vietovėmis teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją