VMVT specialistai nurodo, kad tiek lauko prekybos vietose, tiek mažmeninėje prekyboje, vaisiai ir daržovės privalo būti paženklinti lietuvių kalba bei turi būti nurodytos kainos. Grynąjį kiekį privaloma nurodyti parduodant fasuotus produktus.

Kainų etiketėse taip pat turi būti informacija apie kilmės šalį, pakuotoją ir (arba) siuntėją, nurodytas jo pavadinimas ir adresas. Nurodyti taip pat ir kokybės klasę yra privaloma ženklinant bulves, braškes ir žemuoges, kriaušes, obuolius, saldžiąsias paprikas, pomidorus, salotas, garbanotąsias ir plačialapes trūkažoles, išskyrus salotines trūkažoles.

Veislę arba prekinį tipą privaloma nurodyti ženklinant obuolius, salotas ir garbanotąsias bei plačialapes trūkažoles, kriaušes, pomidorus, bulves. Jei rūšiuojama pagal dydį – turi būti nurodomas ir jis, rašoma pranešime. 

VMVT atliktų vaisių ir daržovių patikrinimų duomenys rodo, kad prekybos vietose dažniausiai netinkamai informacija vartotojams buvo pateikiama apie bulves.

Specialistai pabrėžia, kad prekiaujant bulvėmis, kainų etiketėse privalo būti nurodomas pakuotojo/siuntėjo pavadinimas ir adresas (kodas), produkcijos pavadinimas, jei tara nepermatoma, veislės pavadinimas, kilmės šalis, kokybės klasė ir bulvių dydis (nurodant dydžio intervalą min –max).

Etiketėje ar ant pakuotės papildomai privalo būti nurodyta augintojo/pakuotojo registracijos Fitosanitariniame registre numeris, maistinių bulvių siuntos numeris. 

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją