Avių bandų skaičius taip pat augo ir sudarė beveik 11 tūkst. vienetų - tai šiek tiek daugiau nei 1 proc. daugiau nei 2017 metų vasarį, rašoma dvisavaitiniame „AgroRinkos“ leidinyje.

„AgroRinkoje“ nurodoma, kad daugiausia avių bandų deklaruota Alytaus rajono savivaldybėje - 882 vienetai, tuo metu Vilniaus rajono savivaldybėje jų buvo 485, o Lazdijų rajono savivaldybėje - 441 vienetai.

Tuo metu deklaruotų galvijų bandų skaičius analizuojamu laikotarpiu mažėjo beveik 11 proc. ir sudarė apie 49 tūkst. vienetų. Daugiausia galvijų bandų deklaruota Šilalės, Alytaus ir Kelmės rajonų savivaldybėse.

„AgroRinkoje“ skaičiuojama, kad beveik 3 proc. mažėjo ir deklaruotų galvijų skaičius bei sudarė apie 700 tūkst. vienetų.

Analizuojamu laikotarpiu arklių bandų skaičius sumažėjo 9 proc. ir siekė apie 7 tūkst. vienetų, o arklių skaičius - 5 proc. ir sudarė apie 16 tūkst. vienetų.

Ožkų bandų skaičius analizuojamu laikotarpiu taip pat mažėjo 1 proc. ir sudarė 4 tūkst. vienetų, tačiau pačių ožkų skaičius padidėjo beveik 5 proc. ir sudarė 14 tūkst. vienetų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)