Pusę rungtynių suomio Jukkos Toijalos treniruojama svečių komanda klimpo klaidų kebeknėje, per du kėlinius pametusi kamuolį 11 kartų. Žaidimas išsilygino trečiame ketvirtyje, kuriame jau užvirė kova taškas į tašką.

Įsibėgėjus paskutinei mačo atkarpai susižeidė ir vėliau tik epizodiškai ant parketo grįžo rezultatyviausias šeimininkų krepšininkas Nenadas Dimitrijevičius.

Tuo pasinaudoję estai kiek tvirčiau suėmė iniciatyvą, o puolime į pergalę juos vedė Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) klubo vidurio puolėjas Maikas Kotsaras, pasiūlęs 16 taškų, bet pataikęs tik 2 baudų metimus iš 9.

Tiek pat pridėjo mačo pabaigoje prabilęs buvęs Kauno „Žalgirio“ auklėtinis Siimas-Sanderis Vene, buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjas Kristianas Kullamae surinko 14 taškų.

Jukka Toijala

Su estais pirmadienį Taline susirems Lietuvos krepšininkai. Kadangi ketvirtoji grupės komanda Lenkija Europos čempionate dalyvaus šeimininkų teisėmis, dėl dviejų kelialapių į finalinį etapą varžosi likusios trys rinktinės.

Beje, Šiaurės Makedonijos ekipos trenerių štabe dirba ir Mažeikių „M Basket“ klubo vairininkas Nikola Vasilevas.

Šiaurės Makedonija: Nenadas Dimitrijevičius 25, Ethanas Happas 18 (10 atk. kam.), Stojanas Gjuroskis 10, Vojdanas Stojanovskis 7;

Estija: Maikas Kotsaras ir Siimas-Sanderis Vene – po 16, Kristianas Kullamae 14 (6 kl.), Janari Joesaaras 8.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją