Idėja virto Landsbergių konfliktu

Tėvynės Sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) reikia spręsti išties neeilinį ginčą. Partijos pirmininko G. Landsbergio pozicijai dėl pirmalaikių Seimo rinkimų iš esmės prieštarauja partijos garbės pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis, parašęs partiečiams viešą laišką, kuriama raginama nepalaikyti šio sumanymo.

Nutarimas dėl pirmalaikių Seimo rinkimų parlamentarams buvo pateiktas antradienį, nes koalicijos pasitarime nuspręsta, kad šį klausimą reikia išnagrinėti kuo greičiau. Jam nepritarta jau pateikimo stadijoje, o priėmimui būtų reikėję mažiausiai 85 parlamentarų pritarimo.

„Stojau į šitą poziciją tą pačią dieną, kai partijos pirmininkas viešai pasiūlė šitą idėja ir savo pozicijos nekeičiu. Partijos pirmininkas pasiūlė tokią išeitį, ji turi savyje daug racionalaus grūdo. Taip, tai pasiūlymas persikrauti politinei sistemai, organui valstybės, kuris liečia visas partijas, nes čia visos partijos, visi valstybės lygmenys susiję su tuo rezonansu. Savivaldos naujų rinkimų padaryti negalime, tai galbūt yra siūlymas Seimui įsivertinti“, – DELFI TV laidoje „Iš esmės“ pirmadienį aiškino konservatorius, Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas, žadėjęs palaikyti pirmalaikių rinkimų idėją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)