– Kažkodėl daugelis iš mūsų neatkreipia dėmesio, kad mes neišgyventume, neturėdami ne mobiliųjų telefonų ar interneto, o elektros...

– Jau antrą šimtmetį visa pasaulinės technikos, o tuo pačiu ir visos žmonijos raida, jos pažanga paremta objektyvaus visatos reiškinio – elektros – panaudojimu. Be elektros energijos neįmanomos jokios dabar žinomos išmaniosios technologijos. O kur dar mūsų siekis visuotinai elektrifikuoti transporto priemones. Taigi, artimiausioje perspektyvoje – vienos ar dviejų generacijų žmogaus proto suvokimo ribose – elektros energijos poreikis tik augs. Laimė, tuo pačiu didės elektros energijos panaudojimo efektyvumas. Bet elektros energijai pagaminti reikia pirminių, tai yra objektyviai gamtoje egzistuojančių, energijos išteklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)