Nei vienas išrinktas JAV pareigūnas ar politikas nenori dar kartą išvysti panašių vaizdų, apskriejusių pasaulį sausio 6 dieną, kuomet desantas paties prezidento paskatintų rėmėjų įsiveržė į vidų ir nusiaubė Kapitolijų ir, kaip paskelbė incidentą tiriantys JAV prokurorai, rimtai ketino pasikėsinti į tautos atstovų gyvybes.

„Tvirti įrodymai patvirtina teiginius, jog į Kapitolijų įsiveržę maištininkai ketino paimti į nelaisvę ir žudyti į JAV vyriausybę išrinktus valdininkus“, – penktadienį paviešintame kaltinime rašė prokurorai.

Tenka pripažinti, kad ši ataka neatskriejo iš niekur. Tai nebuvo žaibas iš giedro dangaus. Tai buvo ilgalaikės dezinformacijos apie neva suklastotus rinkimus, keliaujančios tiesiai iš Baltųjų Rūmų pasekmė. Šis žibalas į ugnį mestas beprecedentiško susiskaldymo ir abipusės priešpriešos metu. Priešpriešos, kuri išryškėjo dar B. Obamos kadencijos pradžioje ir nuo to laiko tik stiprėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)