54 metų M. Tysonas buvo agresyvesnis ringe ir atrodė, kad ieškotų, kaip nokautuoti varžovą, nors po dvikovos kalbėjo, kad jam svarbiausia buvo ištverti visus raundus.

„Džiaugiuosi, kad viskas baigėsi ir kartu džiaugiuosi, kad galėjau dar kartą boksuotis ringe. Lygiosiomis esu patenkintas. Esu laimingas, kad man pavyko visus 8 raundus išbūti kovingam, – kalbėjo po kovos M. Tysonas. – Kodėl niekas negalvojo apie mano subinę? Aš nekovojau 15 metų, o Roy baigė karjerą prieš 2 metus, o visi bijojo, kad tik jis nebūtų sužeistas. Aš nesu milžinas. Aš pradinukas“.

Tiesa, parodomosios dvikovos taisyklės, turint galvoje, kad abiejų jos dalyvių amžius kartu sudėjus perkopia 100 metų, buvo švelnesnės. Kovotojai boksavosi 8 raundus po 2 minutes su 12 uncijų pirštinėmis. Parodomosiose kovose yra nerašyta taisyklė, kad boksininkai nesistengia varžovo pasiųsti į nokautą.

Dvikovą stebėjęs reperis Snoop Dogg M. Tysono ir R. Joneso dvikovą apibūdino sarkastiškai: „Tarsi matyčiau du savo dėdes kovojant prie kepsninės“.

Legendų dvikova neoficialiai buvo vertinama trijų buvusių čempionų. Pagal jų duomenis M. Tysonas buvo pranašesnis už savo varžovą. Statistiškai 67 M. Tysono smūgiai pasiekė tikslą, o R. Joneso – 37.

„Man jis patinka, jis vis dar stiprus. Dabar suprantu, ką sako žmonės apie jo smūgius, nes tikrai viską skauda. Lygiosiomis esu patenkintas, tai reiškia, kad galime stoti į dvikovą dar kartą“, – kalbėjo R. Jonesas.

„Mane truputį nuvylė, kad buvo paskelbtos lygiosios. Mike'as laimėjo, atiduokime jam pagarbą“, – komentavo „Youtube“ asmenybė ir boksininkas Jake'as Paulas, tą patį vakarą antrajame raunde į nokautą pasiuntęs buvusią NBA žvaigždę Nate'ą Robinsoną.

54 metų 178 cm ūgio M. Tysonas anksčiau buvo pajėgiausias sunkiasvoris pasaulyje. Jis laimėjo pirmąsias 37 kovas profesionalų ringe. Pirmuosius 19 varžovų jis nokautavo. Iš viso legendinio amerikiečio sąskaitoje – 50 pergalių (44 nokautai), 6 pralaimėjimai.

Daugumą nesėkmių jis patyrė karjeros pabaigoje, kai išgyveno ne pačius geriausius laikus. M. Tysonas profesionalo karjerą pradėjo 1985 metais, o jo paskutinė kova vyko 2005-aisiais. Oficialiai iš bokso M. Tysonas pasitraukė 2006 metais.

51 metų 180 cm ūgio R. Jonesas pasaulio čempionu buvo net keturiose skirtingose svorio kategorijose – vidutinio (iki 72,6 kg), antrojo vidutinio (iki 76,2 kg), pussunkio (iki 79,4 kg) ir sunkaus (per 90,8 kg).

Šis JAV boksininkas laimėjo sidabro medalį pirmojo vidutinio svorio (iki 69,9 kg) kategorijoje per 1988 metų Seulo olimpines žaidynes. R. Jonesas yra vienintelis boksininkas per šios sporto šakos istoriją, kuris planetos sunkiasvorių čempionu tapo karjerą pradėjęs pirmojo vidutinio svorio kategorijoje.

Profesionalų varžybose R. Jonesas laimėjo pirmąsias 34 kovas. Apskritai jo kraityje – 66 pergalės (47 nokautai), 9 nesėkmės. Amerikiečio, kuris turi ir Rusijos pilietybę, karjera tęsėsi nuo 1989 iki 2018 metų. Beje, jis yra bokso komentatorius, reperis, aktorius.

Abiejų boksininkų uždarbis priklausomai nuo transliacijų pardavimo gali svyruoti nuo 10 iki 20 mln. JAV dolerių. M. Tysonas kalbėjo, kad uždarbį ketina atiduoti labdarai.

„Mes padedame žmonėms, tai yra kažkas daugiau. Dabar esu su tuo“, – kalbėjo M. Tysonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)