Vėjas, atvėsimas, lietus

Šios oro permainos kartais būna ypač naudingos gaudant plėšrūnus. Kardinalus temperatūros ar vėjo krypties pokytis niekada nėra pats geriausias dalykas tiek žuvims, tiek jas bandantiems gaudyti meškeriotojams. Tačiau šios toks atvėsimas, raibuliuojantis vandens paviršius, dulksna gali atnešti sėkmę žvejojant spiningu. Jei vėjas ypač stiprus, reikėtų rinktis mažesnius, stovinčio vandens telkinius, apsuptus miškų. Tiks ir mažesni upeliai statesniais šlaitais, vinguriuojantys slėniuose. Link upelio palinkę medžiai ar krūmai kartais gali tarnauti kaip kuo puikiausi skėčiai! Lydeka, ešerys, starkis – tai žuvys, į kurias ir reikėtų taikytis, esant šiek tiek atšiauresnėms oro sąlygoms. Žūklės būdas – spiningas, ir, nors tokiu oru būtų galima gaudyti dugnine, tačiau vadinamoms taikiosioms žuvims tinkamesnės būtų šiek tiek kitokios meteorologinės prognozės.

Ilgai besitęsiantis karštis ir štilis

Tai – karpinių žuvų metas. Ir, nors kartais žuvys būna įnoringos, besitęsiant ilgesniems karščiams ir sausrai, tačiau ankstyvi rytai ar vėlyvi vakarai gali būti ypač rezultatyvūs. Mėgstantys žvejoti naktimis, šiltais birželio, liepos mėnesiais, gali džiaugtis puikiais karšių, lynų, ungurių kibimais. Šios oro sąlygos ypač tiks, žvejojant dugnine ar plūdine. Žuvys – pačios įvairiausios, pradedant kuoja ir baigiant šamu. Karpiai, kurie, kaip žinia, ypač myli šilumą, gali kuo puikiausiai maitintis visą dieną. Žinoma, žvejoti reiks viduriniame ar viršutiniame vandens sluoksnyje, parinkus delikatesnę sistemėlę. Ir, nors tais pačiais rytais ar pavakary, o kartais net ir per patį karščiausią vidurdienį, lydekas ar ešerius sėkmingai galėtumėme gaudyti spiningu, tačiau šį žūklės būdą, kaip minėta, galime palikti sudėtingesnėms meteorologinėms situacijoms.

Atšilimas, lengvas vėjelis

Tokioms oro sąlygoms tarsi tiktų visi žūklės būdai, tačiau kartais aukštesnė oro temperatūra lemia aktyvesnį vabzdžių gyvenimą. Todėl, ištaikius panašią dieną, galime puikai gaudyti museline meškere. Priklausomai nuo metų ir paros laiko, galime bandyti gaudyti tiek šlapia, tiek sausa musele. Visiškoje nekiboje, kartais gali pagelbėti ir sunkesnė nimfa. Kodėl būtent muselinė? Tiesiog kartais nėra nieko geriau, kaip pavakary, nurimus dienos metu pūtusiam, kad ir visai kiršlys ar upėtakis upelyje, o auksaspalvė raudė ežere, suteiks jums begalinių emocijų. Žinoma, tokiu oro galite drąsiai imti į rankas ir plūdinę meškerę. Su pačia mažiausia ir jautriausia plūdele patykoti nestipriam,vėjeliui, prie upės, o kartais ir ežere, iš valties, pamėtyti muselinę meškerę. Užkibęs lyno ar karoso, kokiame mažame prūdelyje ar beveik užakusiame ežeriuke.