Kadangi kopūstas turi labai mažai kalorijų ir jis sudaro visą patiekalo pagrindą, tad tie, kas skaičiuoja kalorijas bus labai patenkinti aptikę šį blynelių receptą.

Kopūstų blyneliai skanūs tiek karšti, tiek šalti. Jie puikiai tinka su įvairiausiais padažais ir mėgstamomis salotomis. Šiuos blynelius taip pat galite patiekti kaip užkandį.

Maždaug 22 nedideliems blyneliams reikės:

1 nedidelio kopūsto galva (~600-700 g)
2 kiaušiniai
8 valg. š. miltų
1 mažas svogūnas
1/3 arb. š. juodųjų pipirų
1 arb. š. smulkios druskos
1 arb. š. džiovintos petražolės
saulėgrąžų aliejaus kepimui

Gaminimas:

Kopūstą sutarkuojame burokine tarka (kietą kopūsto galiuką išmetame).

Svogūną nulupame ir susmulkiname mažais gabalėliais.

Kopūstą sumaišome su kiaušiniais, miltais, svogūnu, prieskoniais.

Keptuvėje ant vidutinės silpnesnės ugnies įkaitiname aliejų. Į keptuvę dedame po 1 didelį valg. š. kopūstų masės, išlyginame paviršių ir kraštus. Blynelius kepame iš abiejų pusių po pora minučių, kol gražiai apskrunda. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visus blynelius.

Skanaus!

Receptas ir nuotrauka iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com