Biskvitams:

2 kiaušiniai
200 g cukraus
200 g „Rududu“
200 g grietinės
200 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių

Grietinėlės kremas:

450 g grietinėlės (35% riebumo)
2 v.š. cukraus

Karamelinis kremas:

100 g sviesto
200 g „Rududu“
pora saujų kepintų ir pasūdytų žemės riešutų

Šokolado pertepimui ir puošimui:

sunaudojau apie 200 g juodojo šokolado ir 200 ml pieno.

Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi, dedame kambario temperatūros „Rududu“ ir išplakame, kad neliktų gumuliukų. Pilame grietinę, maišome ir sijojame miltus su kepimo milteliais. Tešlą padaliname į 2 dalis. Vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180* C įkaitintą orkaitę .Kepame 15-20 min.

Tą patį padarome ir su likusia dalimi tešlos. Atvėsusius biskvitus padaliname išilgai per pusę. Turėsite 4 biskvitus.

1. Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Pilame pieną ir gerai išmaišome.

2. Grietinėlę išplakame su cukrumi.

3. Kambario temperatūros sviestą ir „Rududu“ ištriname iki vientisos masės be gumuliukų, dedame riešutus ir išmaišome.

Sluoksniavimas:

Dedame pirmą biskvitą, pilame šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo.

Dedame antrą biskvitą ant viršaus, pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais.

Dedame trečią biskvitą ir atliekame tą patį, ką ir su pirmu sluoksniu.

Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus, aš buvau pasilikus kelis šaukštus grietinėlės kremo, tai juo ir aptepiau. Uždengiame ir dedame nakvoti į šaldytuvą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)