650 g jautienos išpjovos
750 g jautienos liežuvio
250 g sūdytų lašinių
1 valg. š. sviesto
2 arb. š. maltų muskato riešutų
Pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Jautienos liežuvį nuplaukite, įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Tuomet vandenį nupilkite, liežuvį vėl užpilkite nauju šaltu vandeniu ir virkite maždaug 2 val. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos, pasūdykite. Išvirusį liežuvį išgriebkite iš vandens, iš karto įmerkite į vandenį su ledukais. Tuomet nulupkite odą.

Jautienos išpjovą nuplaukite ir nusausinkite. Išilgai mėsos gabalo padarykite gilią įpjovą, mėsą išverskite tarsi knygą. Tuomet gerai išmuškite, kol gausis maždaug 1 – 1,5 cm storio blynas. Išmuštą mėsą pasūdykite, įtrinkite muskato riešutais ir pipirais.

Lašinius supjaustykite plonomis, ilgomis skiltelėmis (norėdami tai padaryti, palaikykite lašinius šaldiklyje 30 min.) ir išklokite jomis išmuštą mėsą. Nuo virto liežuvio nupjaukite poliežuvinę dalį ir pridėkite ją prie liežuvio galo taip, kad išeitų maždaug vienodo pločio liežuvis. Dėkite liežuvį ant mėsos lakšto su lašiniais ir apvyniokite juo liežuvį.

Vyniotinį du kartus tvirtai apvyniokite aliuminio folija (tą folijos dalį, kuri liesis su vyniotiniu, ištepkite sviestu) ir kepkite 250 laipsnių karščio orkaitėje maždaug 40 min.

Ištraukę iš orkaitės vyniotinį, paslėkite jį po pjaustymo lenta su svoriu. Taip paslėgtą vyniotinį padėkite į šaldytuvą ir palaikykite 4 – 5 val. Atvėsusį vyniotinį išvyniokite iš folijos, supjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite kaip šaltą užkandį.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)